ATENŢIE Tramvaiele şi autobuzele sunt mijloace de transmitere de viroze, gripă, tuberculoză şi hepatită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoanele bolnave trebuie să evite mijloacele de transport în comun
Persoanele bolnave trebuie să evite mijloacele de transport în comun

Mijloacele de transport în comun devin mijloace de transmitere a unor boli, mai ales dacă persoanele bolnave, care călătoresc cu autobuzele, troleibuzele sau tramvaiele, nu respectă normele de igienă.

Tramvaiele, autobuzele şi troleibuzele devin veritabile transmiţătoare de boli dacă nu se respectă normele de igienă, transmite Televiziunea Medicală din Timişoara.

Din mijloacele de transport se pot lua viroze, gripă şi boli mai grave precum TBC şi hepatită.

“Hepatita, care se cunoaşte ca boala mâinilor murdare, în cazul în care există lipsă de igienă şi de educaţie a populaţiei. Ca prevenţie, este nevoie, în primul rând, de educaţia sanitară. În momentul când eşti bolnav este bine să te izolezi, nu să te plimbi ca să îi îmbolnăveşti şi pe alţii. Apoi, purtarea măştii în perioadă de gripă, de viroze, cum este şi această perioadă a anului când sunt foarte multe infecţii de căi respiratorii, este foarte bine să eviţi aglomeraţiile şi să porţi mască în cazul în care sunt foarte multe cazuri”, scrie situl www.televiziunea-medicală.ro.
 

“Viroze respiratorii, gripa, şi bineînteles boli mai grave, tuberculoza. Copiii sunt expuşi la boli de tip rujeolă, rubeolă, varicelă, oreion. Acestea sunt bolile cu transmitere pe cale aeriană. Atunci când suntem bolnavi să evităm transportul în comun, dacă tuşim sau strănutăm să ne acoperim gura şi nasul cu o batistă. Cel care este sanatos şi expus la strănut sau tuse, mai puţin se poate feri. Din păcate, alte boli mai sunt râie, păduchi, pureci. Foarte greu poţi să te fereşti”, a spus pentru Televiziunea Medicală dr. Sanda Stan, medic medicina de familie.


 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite