Timişoara: Sabău: „A sosit timpul să atacăm”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Sabău: „A sosit timpul să atacăm”
Timişoara: Sabău: „A sosit timpul să atacăm”

Antrenorul lui „Poli” a explicat de ce jocul echipei sale a fost eminamente defensiv în prima parte a sezonului. Începând cu meciul de la Alba Iulia de astăzi, bănăţenii încearcă să devină o echipă ofensivă.

În mod paradoxal, având în vedere situaţia actuală a celor două echipe, palmaresul ultimelor întâlniri directe dintre „Poli” şi Alba Iulia este perfect echilibrat. Între 2003 şi 2005, timişorenii şi ardelenii s-au întâlnit de patru ori în campionat, înregistrându-se câte o victorie pentru fiecare echipă şi două egaluri.

Un meci de campionat cu o nou promovată poate părea lipsit de importanţă în contextul participării în grupele Ligii Europa, însă antrenorul Ioan Ovidiu Sabău încearcă să-şi motiveze elevii pentru meciul de mâine. Tehnicianul a spus că echipa sa este cu siguranţă mai valoroasă, însă problemele medicale şi oboseala acumulată ar putea afecta evoluţia jucătorilor.
„Nu se pune problema care echipă este mai valoroasă. Problema majoră este cum vom reuşi să ne refacem după un meci cum a fost cel cu VfB Stuttgart. Partida cu Alba Iulia nu este câştigată doar prin prezenţa pe teren. Trebuie să fim concentraţi, pentru că urmează două meciuri importante, cu Alba Iulia şi, apoi, cu Astra Ploieşti, din care trebuie să scoatem punctaj maxim”, a declarat antrenorul echipei bănăţene.

„Moţul” schimbă tactica

Miza meciurilor din cupele europene, dar şi valoarea superioară a adversarului au făcut ca Ioan Ovidiu Sabău să fie preocupat în principal de întărirea apărării echipei sale. Acum, după îndeplinirea obiectivului, atingerea fazei grupelor în Liga Europa, tehnicianul promite că „Poli” va arăta cu totul altfel.

„Am atins un vârf la meciurile cu Şahtior, dar tot ce am făcut în acest debut de sezon a fost în funcţie de adversarii puternici pe care i-am întâlnit. Tocmai de aceea 75% din antrenamente s-au axat pe partea defensivă. De acum vom lucra mult mai mult la o consistenţă mai mare atunci când suntem la construcţie. Trebuie să punem mai multe probleme în atac”, a declarat antrenorul echipei bănăţene.

Pentru a schimba jocul echipei, Neluţu Sabău va trebui să-şi dovedească măiestria tactică, pentru că are doar un singur atacant apt 100%, Gigel Bucur. Parks a jucat într-un picior cu Stuttgart, Magera are probleme la glezna stângă, în timp ce Rusic şi Mansour sunt absenţi pe termen lung. Un alt atacant de meserie, Arman Karamyan, este aproape indispensabil la mijlocul terenului, unde a jucat în ultima vreme.

Partida Unirea Alba Iulia – „Poli” Timişoara este programată astăzi, de la ora 18 şi va fi arbitrată de Mugurel Drăgănescu.

Profită de ultimele zile pentru transferuri

Perioada în care cluburile din Liga 1 pot să mai facă transferuri se încheie odată cu ora 24 a zilei de 31 august. Până atunci, bănăţenii vor înregimenta cel puţin încă un jucător. Cristian Mejia este un mijlocaş columbian în vârstă de 18 ani, internaţional de juniori pentru ţara sa. Acesta are doar 1,67 m înălţime, fiind mai scund chiar decât Gigel Bucur, însă este considerat unul dintre viitoarele staruri ale Columbiei.

„Azi sau mâine cred că va ajunge. Este un jucător care joacă în spatele atacanţilor, are foarte multă calitate şi poate scoate foarte uşor din joc un adversar. Nu contează că e mic de înălţime, şi Messi şi Maradona sunt la fel, depinde foarte mult de cum se va adapta”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău. Un alt compartiment pe care bănăţenii l-ar putea întări în aceste zile este apărarea, unde mulţi jucători sunt accidentaţi.

Rămâneţi pe www.adevarul.ro pentru a urmări, în format LIVE TEXT, de la ora 17, desfăşurarea partidei de la Alba Iulia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite