Cel mai bun actor al anului 2011 din Ungaria, la Timişoara: "Mă simt ca într-un oraş din sudul Italiei"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mucsi Zoltan, unul din cei mai renumiţi actori din Ungaria, dinstins anul trecut cu premiul “cel mai bun rol masculin”, se află la Timişoara, la Festivalul Euroregional de Teatru TESZT, care se desfăşoară în aceste zile.

Mucsi Zoltan a jucat, aseară, alături de Sherer Peter şi Katona Laszlo, pe scena Teatrul Maghiar din Timişoara, într-o superbă piesă, „Îngrijitorul”, de Harold Pinter, în faţa unei săli arhipline.

Pe noi ne iubeşte lume în Ungaria, dar simţim această dragoste şi în România, Serbia sau Slovacia. De asta venim cu plăcere de fiecare dată. Cui nu îi place să fie iubit? Dacă nu ne simţeam bine nu mai venea”, a spus Mucsi Zoltan.

Pus să răspundă la întrebarea dacă cunoaşte vreun actor român, Mucsi Zoltan se opreşte direct la Maia Morgenster. “Este o actriţă formidabilă. A făcut lucruri deosebite şi cred că nici nu are rost să spun mai multe lucrui. Suficient dacă spun că e fenomenală. Am văzut actori foarte buni de la Bulandra, dar nu îmi vine în cap un nume acum”, a declarat actorul care a jucat şi în aproape 40 de filme.

"Noi suntem ca hârciogii"


Piesa „Îngrijitorul” a avut parte de un mare succes şi la Timişoara. A fost cea de a zecea reprezentaţie al acestei piese după regia lui Szabo Mate. „De la spectacol la spectacol iese mai bine. Când nu vom mai putea îmbunătăţii ceva cred că nu mai are rost să o mai jucăm. E ca la sportivi, fiecare doreşte să îşi îmbunătăţească mereu performanţa”, a mai spus Mucsi Zoltan.

Deşi a fost de cinci ori la Timişoara, Mucsi Zoltan nu a avut niciodată foarte mult timp de vizitat oraşul. “Noi suntem ca hârciogii. Ne croim drum spre sala de teatru, repetăm, mergem la hotel, jucăm şi plecăm spre alte spectacole. Dar nu pot să nu remarc viaţa din Timişoara, cu toate aceste terase frumoase. Mă simt ca într-un oraş din sudul Italiei”, a mai declarat Mucsi Zoltan.

Festivalul Eurogenional de Teatru TESZT continuă la Timişoara cu reprezentaţii ale teatrelor din România, Ungaria şi Serbia. Spectacolele au loc în fiecare seară, pe scena Teatrului Maghiar "Csiky Gergely". Iată programul:



image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite