Tipografie din Timişoara vizitată de poliţişti pentru tipărire de buletine de vot false

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă
Foto: arhivă

Poliţia a descins aseară la tipografia Waldpress din Timişoara, după un apel la 112 care spunea că acolo se tipăresc buletine de vot false. Era vorba, de fapt, de publicitate electorală, însă administratorul s-a ales cu dosar penal.

"În urma unui apel la 112, poliţiştii de la Secţia 4 au descins la o tipografie de pe strada Brânduşei din Timişoara. Într-adevăr, acolo se tipăreau imitaţii de buletine de vot, într-un alt format mai mare decât buletinele de vot reale. Pe hârtii erau trecuţi toţi candidaţii la primăria Moraviţa, iar pe unul dintre ei era pusă ştampila "votat". Toate buletinele aveau şi ştampila "anulat" pe ele. Imitaţiile erau menite să fie inserate într-un ziar, spre a fi distribuite astăzi, ca publicitate electorală. Au fost găsite aproximativ 500 de exemplare, care au fost confiscate", a declarat Mădălina Mezdrea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judetean de Poliţie Timş.

Cum tipărirea buletinelor pentru vot se face doar în locurile autorizate şi în condiţiile prevăzute de lege, patronul tipografiei, Liviu Curtuzan, s-a ales cu dosar penal şi va fi anchetat. "Pe numele administratorului tipografiei a fost întocmit dosar penal pentru tipărire de buletine false. Cel care a dat comanda ar fi putut fi acuzat de instigare, însă pentru că nu au fost consecinţe juridice, nu a fost cazul", au mai spus reprezentanţii Poliţiei. Cel care a comandat imitaţiile de buletin de vot pentru a-şi face publicitate electorală este candidatul UNPR la primăria Moraviţa, Florin Diamandescu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite