Cum au ajuns ţiganii stăpânii Timişoarei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 După ce au pus mâna pe cele mai importante clădiri din oraş, prin teroare, ţiganii au devenit stăpâni şi pe stradă. O echipă de jurnalişti care filma pe domeniul public a fost agresată de o grupare de romi chiar de faţă cu Poliţia. În această situaţie s-a ajuns cu largul concurs al autorităţilor.

Ziarul „Adevărul” a atras atenţia în nenumărate rânduri asupra pericolului pe care îl reprezintă ţiganii care au pus mâna pe centrul oraşului. Ajunşi stăpâni pe clădiri importante prin terorizarea vecinilor, ţiganii se cred acum stăpâni şi pe stradă, pe domeniul public. Legea îi permite oricui să filmeze sau să fotografieze pe spaţiul public. Cu toate acestea, ţiganii au agresat echipa TVT 89 care „a îndrăznit” să filmeze pe spaţiul public.

„Aici e casa mea”, a răcnit baştanul Vişinel, bătând cu piciorul în asfaltul de pe strada Loga. Prezenţa unui echipaj de poliţie nu i-a împieditcat pe ţigani să îi agreseze pe jurnalişti. Situaţia de acum nu este decât rezultatul ţiganizării Timişoarei, fenomen ce s-a petrecut de-a lungul anilor sub ochii şi cu largul concurs al autorităţilor.

Ţiganizarea, pas cu pas

În spatele acaparării Timişoarei de către clanurile de ţigani stau foarte mulţi bani şi un plan bine pus la punct. Primul pas făcut de ţigani a fost cumpărarea, pe bani grei, a unor jurişti sau specialişti care să îi sfătuiască în fiecare demers, astfel încât fiecare tranzacţie să îmbrace o haină de legalitate. Următorul pas era cumpărarea unui apartament din subsolul unei case din zona centrală. Multe din locuinţe nu puteau fi vândute, dar cu sfatul avocaţilor şi cu ajutorul funcţionarilor, sute de apartamente cumpărate pe legea 112 au fost înstrăinate.

Etapa următoare a fost plasarea unor ţigani săraci în apartament şi terorizarea celorlalţi vecini. A „plouat” cu reclamaţii la Poliţie şi Parchet, dar dosarele au „zăcut” ani de zile în sertare, fără a se face ceva concret în acest sens. Ţiganii au fost astfel încurajaţi să îşi continue lupta de cucerire a oraşului, iar proprietarii nu au mai avut altă soluţie decât să vândă la preţ de nimic şi să plece, numai să scape de teroarea ţigănească.

Odată ajunşi proprietari pe întreaga clădire, ţiganii au început lucrările de transformare a casei în palat cu turnuleţe. Chiar dacă este o zonă istorică de o importanţă deosebită, în multe cazuri s-a lucrat ilegal, fără să se respecte autorizaţia sau chiar fără să existe autorizaţie de construcţie. Inspectorii primăriei şi ai Inspectoratului de Stat în Construcţii au închis ochii la faptele penale ale ţiganilor. Astfel s-au „născut” palatele în care ţiganii îşi fac de cap fără să respecte legea şi bunul simţ.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite