VOCEA VESTULUI: Cum îşi bate joc Enel de zeci de mii de oameni cu complicitatea OPC

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mălin Bot este redactor-şef Adevărul de Seară Timişoara
Mălin Bot este redactor-şef Adevărul de Seară Timişoara

Capitala Banatului a ajuns într-o situaţie penibilă, parţial din cauza italienilor care au cumpărat Electrica Banat. Principalii vinovaţi pentru bătaia de joc la care sunt supuşi timişorenii sunt însă incompetenţii de la Protecţia Consumatorilor.

Bătaia de joc are şi proporţii istorice. Timişoara, primul oraş iluminat electric din Europa în anul 1884, este zilnic în beznă. Mii de oameni rămân pe întuneric aproape în fiecare seară. A devenit ceva normal în Timişoara ca sistematic să aibă loc căderi de tensiune. Situaţia este jalnică şi cei de la Enel sunt vinovaţi în măsura în care nu pot sau nu vor să investească pentru a face reparaţii.

Pe italienii care au cumpărat Electrica Banat de la stat pare să îi intereseze doar să încaseze facturile şi să exploateze cu costuri cât mai mici sistemul. Până când crapă de tot şi atunci Dumnezeu cu mila! Ne întoarcem în Evul Mediu.

Pentru o astfel de atitudine s-a inventat Protecţia Consumatorilor. Nişte domni şi doamne, care se numesc pompos „inspectori", sunt plătiţi de noi cu sume decente pentru a obliga nesimţiţi ca cei de la Enel să ofere servicii de calitate. Sau măcar să-i curenteze cu amenzi când ni se ard în casă aparatele electrice. Sute de timişoreni au reclamat la OPC Timiş bătaia de joc şi au cerut măsuri.

Reacţia lipseşte cu desăvârşire. Incompetenţii de la OPC trimit oamenii să se judece cu Enel. Vraiştea de la Protecţia Consumatorului durează de ani de zile şi povestea cu Enel e doar o mostră. Dacă guvernul Boc tot e pus pe economii ar putea să desfiinţeze liniştit această instituţie. Nu ne foloseşte la nimic şi consumă curent degeaba.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite