Poliţiştii infiltraţi la vama Moraviţa au strâns 10.000 de euro de la traficanţii de ţigări, alături de şpăgarii cercetaţi. Vezi ce au făcut cu banii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investigatorii sub acoperire au strâns bani cot la cot cu vameşii şi poliţiştii corupţi. Poliţiştii care au jucat un rol periculos timp de patru luni au predat banii, la sfârşitul operaţiunii, anchetatorilor.

Aproape 11.000 de euro au făcut, în doar patru luni, trei investigatori folosiţi de DNA în ancheta în ce priveşte şpaga la frontieră. Sumele primite de aceştia au fost predate coordonatorilor anchetei. Vameşii şi poliţiştii de frontieră erau foarte atenţi ca nu cumva o parte dintre ei să facă bani mai mulţi sau să fie păcăliţi de traficanţi.

„În contextul discuţiilor purtate de JURCUŢIU OLIMPIU, DĂRĂBUŢ FLORIN, FELECAN RADU CĂTĂLIN şi investigatorul sub acoperire VODĂ MIHAI CRISTIAN, cel prim menţionat s-a adresat ultimilor doi, referindu-se la inculpatul DAN SAVA: „A zis că la voi a plătit...” însă FELECAN RADU CĂTĂLIN a omis în acel moment să răspundă şi a întrebat şi el „Eee....cât v-o dat vouă?”. Ca atare, JURCUŢIU OLIMPIU a răspuns „2 milioane a zis c-o dat! O zis că la voi a împărţit deja...” (...)
„După ce a introdus o primă cantitate de ţigări în ţară, DAN SAVA s-a prezentat din nou la P.T.F. Moraviţa cu o nouă cantitate de ţigări şi, la întrebarea investigatorului VODĂ MIHAI CRISTAN „stai aşa...câte...câte ai tu-n total?” acesta a răspuns „cinci (n.n. baxuri de ţigări) pentru ei, şase  pentru noi, taci din gură”. Imediat după această discuţie, inculpatul CHIOSA CRISTINEL l-a întrebat pe DAN SAVA „Ai plătit la vamă?” iar acesta a răspuns „Da, da, cum să nu!” -   arată procurorii DNA în rechizitoriu.

10 euro pe zi

„Dispunem menţinerea măsurilor asigurătorii dispusă prin ordonanţa din 03.03.2011, cu privire la sumele de 10.710 euro şi 1.117 lei, care au fost primite, pe parcursul desfăşurării activităţilor autorizate în acest dosar”, a menţionat Viorel Cerbu, procuror-şef adjunct al Secţiei de Combatere a Corupţiei din DNA. La sfârşitul fiecărei ture, pe lângă rapoarte şi înregistrări, investigatorii au predat banii primiţi. Sumele care le reveneau după o zi de muncă variau de la 10 până la câteva sute de euro.

Procesul celor 69 se judecă la Curtea de Apel Timişoara

Procurorii DNA au trimis în judecată 69 de persoane, majoritatea vameşi şi poliţişti de frontieră, care au luat şpagă de la traficanţi, pentru a permite introducerea de ţigări de contrabandă în ţară. Procesul celor 69 a început luna trecută, la Curtea de Apel Timişoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite