„Şpagă” zugrăvită la Medicină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viitorii medici au scris cuvântul periculos pe faţada universităţii, însă vopseaua a acoperit rapid revolta. În ultimii ani, studenţii acuză tot mai des că profesorii de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” le cer mită ca să îi treacă examenele.

Toţi cei care au intrat ieri dimineaţă în clădirea Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş“ (UMF) din Timişoara au fost întâmpinaţi de mesajul pictat pe faţadă: „Şpagă, se apropie sesiunea”. Reprezentanţii UMF au vopsit imediat peretele-pericol public. „Dacă se dă importanţă şi la ce se scrie pe ziduri, ce să mai zic. Eu nu comentez scrisul pe ziduri”, a declarat Ştefan Drăgulescu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Timişoara „Victor Babeş”.

Pe parcursul anilor, mai multe incidente de la Universitatea de Medicină din Timişoara au atras atenţia asupra instituţiei. În iunie 2004, profesorul universitar Ioan Branea, care preda „Medicină generală” la UMF, a fost filmat cu chiloţii în vine de o studentă care venise la el pentru o mărire de notă. Pentru două puncte în plus, profesorul a cerut sex oral şi „puţin” sex normal cu studenta. A fost o săptămână „vedetă” pe posturile de televiziune.

„Banii nu sunt totul”

Studenta ucigaşă de la Medicină, Carmen Bejan, a povestit cu lux de amănunte, la Tribunalul Timiş, cum a ajuns să se vândă pentru sex. „M-am prostituat pentru că îl iubeam pe Sergiu şi amândoi aveam nevoie de bani pentru şpăgile de la examenele de restanţe. Ţiganul m-a oprit pe stradă şi când i-am spus că sunt studentă, mi-a oferit bani. Pentru că în societatea noastră banii sunt totul”, a declarat Carmen Bejan, studenta ucigaşă de la Medicină.


Magistratul timişorean Mircea Creţu, care a judecat procesul în care Carmen Bejan şi Sergiu Florea au fost condamnaţi la ani grei de închisoare pentru că l-au omorât, într-un cămin al Medicinei, pe Trifu Schroth, a fost de altă părere. „Banii nu înseamnă totul. Nu ştiu de unde aveţi această impresie greşită. Dacă apreciaţi că banii nu fac totul, nu ajungeaţi în situaţia asta”, a spus judecătorul.

Vopseaua era pregătită

Şefii UMF s-au mobilizat în timp record şi au acoperit cuvântul ruşinos. „Au scris ăştia cu vopsea pe clădire. Cred că au scris azi noapte, că ieri nu era. Într-adevăr, noi am vopsit azi dimineaţă. Noi întotdeauna când zugrăvim clădirea, mai păstrăm o găleată cu aceeaşi nuanţă, pentru orice eventualitate. Nu s-au mai întâmplat asemenea incidente până acum”, a declarat Filip Fiat, director economic al UMF.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite