Datoria de 3 milioane de lei la curent a RATT ar putea lăsa timişorenii pe jos din weekend. Află cât s-a plătit până acum din această sumă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conform reprezentanţilor Enel, de sâmbătă nu vor mai circula tramvaie în Timişoara
Conform reprezentanţilor Enel, de sâmbătă nu vor mai circula tramvaie în Timişoara

Din cauza datoriilor pe care le-a acumulat la electricitate, RATT este acum la mâna Enelului care ameninţă cu debranşarea. Tramvaiele trase de cai, scoase din depouri cu ocazia unor sărbători locale pentru spectacol, sunt tot mai aproape de a deveni o realitate.

Regia Autonomă de Transport Timişoara este ameninţată de Enel cu debranşarea de la electricitate din cauza unei datorii de 2,8 milioane de lei, din care jumătate a fost achitată. Totul a început în luna aprilie a acestui an, când RATT nu a mai achitat facturile la electricitate. În urmă cu o lună, compania a somat RATT-ul să plătească sumele restante, ameninţând cu debranşarea. Conducerea regiei de transport a reuşit să obţină un răgaz, care a expirat sâmbătă. Potrivit purtătorului de cuvânt al RATT, Cosmin Bradu, până vineri a fost achitată „mare parte din datorie”.

Ameninţări cu debranşarea

Reprezentanţii Enel susţin însă că RATT nu a reuşit să achite decât jumătate din restanţa de trei milioane de lei, motiv pentru care se va trece la debranşarea regiei de la electricitate. „Enel a întreprins numeroase demersuri de rezolvare a situaţiei pe cale amiabilă, în vederea recuperării debitului prin: transmiterea de notificări de plată, acordarea de amânări succesive la plată, încheierea de convenţii de eşalonare, acţiuni de conciliere. Din păcate, în ciuda tuturor acestor demersuri, debitul restant nu a fost recuperat”, arată un comunicat transmis de Enel. Potrivit companiei, niciuna din încercările de rezolvare a problemei pe cale amiabilă nu a avut rezultatele aşteptate.

„Enel se vede nevoită să adopte măsura întreruperii furnizării energiei electrice către toate locurile de consum ale Regiei Autonome de Transport Timişoara. Măsura adoptată se va pune în practică din noaptea de vineri spre sâmbătă (21/22 octombrie 2011)”, au mai transmis reprezentanţii Enel. În urma anunţului făcut de Enel, reprezentanţii RATT au refuzat să comenteze situaţia. Surse din interiorul regiei au susţinut, însă, că nu se va ajunge la debranşare, atitudinea celor de la Enel, faţă de un mare consumator fiind de doar de intimidare, pentru a transmite un mesaj oricui îndrăzneşte să adune restanţe. RATT nu este la prima experienţă nefericită din cauza datoriilor, având de-a lungul timpului mai multe procese pentru datorii neplătite.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite