Fraudă şi nepăsare la titularizare în judeţul Timiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu s-au prezentat, au încercat să copieze sau nu au ştiut subiectele. Titularizarea a fost un eşec pentru profesori. Dezamăgirea a fost cuvântul cheie pentru titularizare în Timiş. Dacă unii s-au plâns că subiectele au fost foare grele, alţii au încercat să copieze sau au lipsit.

Subiecte grele, posturi prost plătite şi concurenţă pentru nimic – cam acestea au fost principalele nemulţumiri cu care profesorii s-au prezentat la examenul de titularizare.
„Interesul meu nu este neapărat să predau, pentru că mai am un job pe lângă, care e mult mai bine plătit. Dacă e până într-acolo, eu sunt dispusă să renunţ la cel din învăţământ. Concurenţa e mare şi pe nimic”, a declarat un profesor care a dorit să îşi păstreze anonimatul. Femeia spune că examenul nu are, de fapt, nicio relavanţă. „Posturile titularizabile înseamnă a rămâne pe postul respectiv patru ani pe când, acum n-ai cum să rămâi patru ani. Rămâi, probabil, un an, doi, depinde de situaţie. Nu ştiu ce relevanţă are examenul respectiv, în condiţiile în care de anul viitor nu se va mai ţine cont de faptul că ai luat examenul sau nu. Directorii vor fi oamenii cu care lucrează”, a declarat aceasta.


Şi profesorii trişează


Fraudele nu au stat departe în judeţul Timiş nici la examenul de titularizare. Cinci cadre didactice din judeţul Timiş au fost prinse în timp ce încercau să copieze, folosind un sistem handsfree.
La nici două ore după ce a început examenul, supraveghetorii de la centrele de examinare au şi surprins doi dascăli, în timp ce încercau să fraudeze examenul. Până la ora 14.00, când profesorii au ieşit din examen, cinci persoane au fost elminate pentru tentative de a copia. Este vorba despre două persoane de la centrul de testare „Emanoil Ungureanu”, două de la Liceul Alimentar şi una de la Liceul „Henri Coandă”. Conform reprezentanţilor Inspectoratului, cele cinci persoane vor fi eliminate din sistemul de învăţământ.


200 de neprezentaţi


Pe lângă „trişori”, printre cadrele didactice s-a găsit şi o serie de „chiulangii”. Mai bine de 180 din cei 980 de profesori de pe listele de examen nu s-au prezentat astăzi la teste. Profesorii din Timiş au concurat pentru 46 de posturi titularizabile.
Nici în ce priveşte subiectele, dascălii nu au fost mulţumiţi. Aceştia s-au plâns că subiectele au fost foarte grele. „Am dat la terapie. A fost la fel de greu ca şi în anii trecuţi. Nu camerele au fost de vină. Dar e al treilea an când dau şi nu cred că îl iau. Subiectele au fost foarte grele”, a  declarat Ramona Popescu.

Veterani la examen

„Am dat pentru postul de educator. E al patrulea an când dau şi nu cred că îl iau”, a declarat Diana Bogdan. „Am dat la terapie. A fost la fel de greu ca şi în anii trecuţi. Nu camerele au fost de vină. Dar e al treilea an când dau şi nu cred că îl iau. Subiectele au fost foarte grele”, a  declarat Ramona Popescu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite