Procurorii din Timişoara au tranşat războiul dintre un clan ţigănesc şi o avocată care a fost bătută de membrii acestuia: rromii au fost scoşi basma curată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii clanului de rromi condus de Gradu Cârpaci au fost scoşi basma curată după ce au bătut-o pe avocata Carmen Obârşanu. Procurorii au dispus scoaterea de sub urmărire penală şi aplicarea unei amenzi de 1.000 de lei pentru că fapta nu întruneşte gradul de pericol social al unei infracţiuni.

După doi ani de anchetă pentru dosarul bătăii avocatei Carmen Obârşanu de către clanul de rromi Cârpaci, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au emis soluţia. „Procurorul de caz a dispus neînceperea urmăririi penale şi aplicarea unei amenzi administrative de 1.000 de lei”, a spus prim-procurorul Tribunalului Timiş, Ion Braşoveanu. Astfel de soluţii se dau atunci când procurorul constată că fapta există, dar nu întruneşte condiţiile unei infracţiuni.

Potrivit procedurilor, avocatul are şansa să facă plângere împotriva soluţiei la prim-procuror, iar dacă nu primeşte un răspuns favorabil, să meargă în instanţă. Carmen Obârşanu este hotărâtă să apeleze la toate căile de atac pe care i le conferă legea. „Nu mă aştept ca prim-procurorul să îmi admită cererea pentru că este cunoscută relaţia apropiată dintre el şi ţigani, fiind vecini”, a spus Obârşanu.

Bătaie în centru

Incidentul dintre Carmen Obârşanu şi a avut loc în 21 septembrie 2009. Avocatul susţine că a fost bătută cu pumnii şi picioarele sub ochii îngroziţi ai clientului său, pe care îl apără într-un proces cu rromii. „Ţiganii dărâmau gardul clientului meu, într-un cartier din centrul Timişoarei cucerit de ţigani şi am venit să văd ce s-a întâmplat. La plecare am traversat strada şi am fost înconjurată de trei bărbaţi şi trei femei. Ei m-au lovit cu pumnii, iar ele cu tocul pantofilor până m-au umplut de sânge”, a povestit avocatul.

Obârşanu a fost salvată de soţul ei, Ioan Obârşanu, fostul şef al Serviciului Juridic din Poliţia Timiş, care a transportat-o la Secţia de Urgenţe a Spitalul Judeţean din Timişoara, unde femeia a primit îngrijiri medicale. Ea s-a ales cu capul spart şi mai multe răni la mâini şi la nivelul toracelui. „Rromii l-au terorizat pe clientul meu, de la care au vrut să ia casa cu japca. Acum m-au bătut în plină stradă. Este o ruşine că s-a ajuns la aşa ceva în Timişoara”, a mai spus avocatul. Bătaia la care a fost supusă Carmen Obârşanu nu este singulară. Clanurile ţigăneşti care au pus mâna pe centrul oraşului au tot mai mult tupeu şi atacă inclusiv de faţă cu poliţiştii.

Au luat bătaie de faţă cu poliţiştii

Ultimul incident cu ţigani violenţi s-a petrecut chiar săptămâna trecută. O echipă a TVT 89 a mers pe CD Loga. Chiar dacă jurnaliştii se aflau pe domeniul public, ţiganii din clanul lui Vişinel Cârpaci (foto) i-au agresat chiar de faţă cu poliţiştii. Poliţiştii au încercat să-i oprească pe ţigani punându-le mapa în faţă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite