Spărgătorii care au cheltuit banii furaţi pe vacanţe de lux cer îndurare la Curtea Supremă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciprian Anoca a cheltuit prada pe vacanţe în străinătate
Ciprian Anoca a cheltuit prada pe vacanţe în străinătate

Cinci tineri au golit de bani mai multe bancomate din toată ţara. Spărgătorii au ultima şansă să scape de închisoare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi susţin că sunt nevinovaţi.

Cei cinci hoţi care au tăiat şapte bancomate cu flexul şi au reuşit să fugă cu zeci de mii de lei, cheltuiţi apoi în vacanţe de lux, au fost condamnaţi la 46 de ani de închisoare de Curtea de Apel Timişoara. Grupul de spărgători de bancomate, condus de braşoveanul Ciprian Anoca, de 30 de ani, cere mila judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde  tinerii au ultima şansă să scape.

„Suntem nevinovaţi. Nu există probe solide împotriva noastră. Vă rugăm să ne achitaţi pentru că avem familii de întreţinut”, a spus, în faţa judecătorilor, Ciprian Anoca, liderul grupului acuzat de procurorii DIICOT că a spart mai multe bancomate în perioada 2007-2009 în toată ţara. În timpul spargerilor, tinerii îşi băteau joc de ministrul de Interne de la acea vreme, Dan Nica. În timpul fiecărei lovituri, grupul comunica prin conferinţă telefonică tip multi-party, iar convorbirile au fost interceptate de SRI.

Proces de nouă luni

Anoca şi trei dintre locoteneţii săi, Ilie Robin, Adrian Dicianu şi Marian Iacob, au luat fiecare câte nouă ani de închisoare, în urma unui proces care a durat nouă luni. Cel de-al cincilea membru al trupei, Lucian Şerban, a luat 10 ani şi şase luni de închisoare. Grupul mai trebuie să achite 25.000 de euro pentru că a distrus unul dintre bancomate.
Cei cinci au fost prinşi în timp ce dădeau o lovitură la un bancomat aflat în sediul Primăriei Balcani, din judeţul Bacău. Ei au fost opriţi cu focuri de armă după ce au tăiat cu flexul şapte bancomate fără camere de supraveghere şi senzori de mişcare, din primării, cămine culturale şi clădiri dezafectate din judeţele Timiş, Buzău, Maramureş, Teleorman şi Mureş. Liderul trupei, Ciprian Anoca, supraveghea şi coordona loviturile de la distanţă, dirijând fiecare mişcare a membrilor trupei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite