Spa de cinci stele construit la Mako. Află cât îi costă pe români distracţia la vecini GALERIE FOTO-VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În weekend, în Ungaria, la graniţa cu România, a fost inaugurat un loc perfect pentru relaxare. Invazia românilor în centrele comerciale din oraşele de lângă graniţă s-a domolit, dar este în creştere numărul celor care aleg ca destinaţie turistică centre Spa şi locuri pentru reabilitare medicală cu apă termală din Ungaria.

Maghiarii, consideraţi cei mai mari specialişti în acest domeniu din Europa, au inaugurat în acest weekend, la Mako, la 20 de kilometri de graniţa cu România, o construcţie specială, supranumită deja „Biserica apei termale“. Centrul Hagymatikum este mai mult decât un ştrand, iar ideea a fost transformarea lui într-o zonă turistică pentru toată populaţia Ungariei şi pentru cei din ţările vecine, România şi Serbia.

Înainte de deschidere, s-a realizat un sondaj în cele două ţări pentru a vedea în ce măsură vecinii sunt interesaţi şi au auzit despre proiect. Dintre românii întrebaţi, 61% au fost cel puţin o dată la Mako, 56 % ştiau despre noul proiect, iar 46 % au spus că vor face o vizită după ce se deschide. Au fost întrebaţi şi câţi bani ar fi dispuşi să ofere pentru intrare. Românii sunt dispuşi să dea 4.800 de forinţi pe intrare, o sumă considerată mult prea mare de maghiari. Principalul tip de bilet de o zi costă 2.200 de forinţi.



„Ştiu că mulţi cetăţeni din România se duc la Szeged. De acum pot să cotească de pe şosea, la dreapta, şi să vină aici. Este cu totul altceva acest loc“, a declarat Peter Buzas, primarul din Mako.

Dați CLICK pentru o GALERIE FOTO

image


Construcţie unicat în Europa


Centrul acvatic Hagymatikum este o veritabilă bijuterie arhitectonică, care a costat 3,6 miliarde de forinţi, din care jumătate atraşi din fonduri europene. Spa-ul va schimba faţa oraşului Mako. Renumitul arhitect Makovecz Imre, decedat anul trecut, a gândit un complex de clădiri având ca laitmotiv ceapa. Mako este cea mai cunoscută zonă din Ungaria unde se cultivă ceapă, fiind numită şi „capitala cepei“.


Tratamente şi distracţie


„Aşa cum Roma are Colosseumul, Parisul Turnul Eiffel, Mako se va putea mândri la nivel mondial cu această construcţie. Este mai mult decât un ştrand sau un centru Spa. Acest loc are suflet. Iar acest lucru îl vor descoperi cei care vor veni. Este un loc în care îşi vor dori să revină. Consider că am intrat deja în istorie cu această construcţie“, a declarat Kovacsics Imre, directorul Hagymatikum Spa Holding. Oficialii maghiari se aşteaptă ca ştrandul să fie vizitat de 700.000 de persoane în primul an, iar apoi numărul vizitatorilor să tot crească.



GALERIE FOTO 2

image


Principala activitate va fi legată de tratamentele medicale, apa termală de la Mako fiind cunoscută ca un remediu pentru o serie de afecţiuni. Noul complex de ştranduri va încerca să atragă şi să ofere condiţii speciale pentru persoanele în vârstă şi pentru cei care aleg acest loc pentru tratamente, în timp ce pentru tineri s-au construit bazine distractive, de relaxare şi Spa. Clienţii au la dispoziţie diverse camere pentru aromoterapie, meloterapie, opt feluri de masaje şi exerciţii medicale. Există şi un spaţiu special amenajat pentru copii, unde totul devine parcă un colţ de poveste.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite