Un recensământ de povestit nepoţilor. Un recenzor a fost "sechestrat" pentru că nu vrut să bea cu propietarul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Tărăbîc  şi-a povestit  păţaniile ca recenzor. Foto: Daniel Dancea
Daniel Tărăbîc şi-a povestit păţaniile ca recenzor. Foto: Daniel Dancea

Recenzorii timişoreni au avut mari bătăi de cap cu completarea formularelor, dar au avut parte şi de scene comice pe care nu le vor uita. Bâlbâielile televizate ale şefilor de la Institutul Naţional de Statistică au venit ca un tsunami pentru recensământ, iar cei mai afectaţi au fost recenzorii care merg efectiv pe teren şi cetăţenii.

 În toată această nebunie s-au găsit, însă, şi momente haioase cu care recenzorii s-au confruntat. Daniel Tărăbîc este un recenzor din Timişoara care a trăit o experienţă de povestit nepoţilor. Bărbatul intrase în apartamentul unei familii şi, încă de la uşă, l-a „izbit“ mirosul de alcool. „Vinovat“ era capul familiei, care golise deja o sticlă de votcă.
întrebări indiscrete


„După ce am asistat la o ceartă conjugală deoarece nu se găseau buletinele pentru a oferi datele, domnul m-a invitat să beau cu el. La răspunsul meu negativ, m-a privit tulbure şi m-a întrebat dacă nu cumva sunt pocăit. Pe toată durata recensământului, domnul i-a ordonat soţiei de 20 de ori să mă servească cu cafea. Ca să pot pleca, am fost nevoit să mănânc un măr, pentru a fi gazda mulţumită de primire“, a povestit recenzorul.


Într-o altă locuinţă, un apartament cu o cameră, amenajat într-o fostă uscătorie, recenzorul a fost aspru criticat de proprietară. „Când am ajuns la întrebarea «Aveţi toaletă?», doamna a reacţionat violent, reproşându-mi faptul că îmi permit să pun astfel de întrebări după o viaţă de muncă, secolul XXI, şi aşa mai departe. Aşa era întrebarea din formular“, a mai spus recenzorul. Daniel Tărăbîc a mărturisit că astfel de experienţe au fost izolate, cei mai mulţi dintre timişoreni fiind amabili, binevoitori, educaţi şi cu un nivel de trai ridicat.


„Obligată“ să mănânce gogoşi


Adriana Ianăş este o tânără din Lugoj. Atât ea, cât şi soţul, au fost recenzori, iar întâmplările hazlii nu i-au ocolit. „Am ajuns într-o casă, iar gazda nu a vrut să îmi ofere niciun fel de date până nu am mâncat din gogoşile pe care le pregătise“, a povestit Adriana. Tânăra s-a confruntat şi cu alte situaţii care, pe moment, i-au creat dificultăţi, dar de care îşi aduce aminte cu amuzament.


„Am ajuns la o casă în construcţie, iar când i-am spus că sunt de la Primărie şi am venit cu recensământul a şi început să se plângă că i-am greşit de şase ori măsurătorile“, a mai povestit tânăra, care a reuşit să-i ia datele bărbatului abia după ce l-a convins că nu este implicată în „afacerea măsurătorile“.


Adriana Ianăş a întâmpinat greutăţi şi în obţinerea CNP-ului, pentru că proprietarii erau speriaţi că recenzorul le fură casa. Tânăra a mai spus că o scenă frecventă era înmulţirea locatarilor. „Am ajuns într-o casă, iar doamna care m-a întâmpinat au spus că locuiesc trei persoane. Apoi şi-a adus aminte că locuieşte şi fiul cu prietena, iar într-un final am ajuns la nouă persoane“, a adăugat Adriana Ianăş. Recenzorii timişeni au mai povestit că momente haioase au fost şi în casele în care s-a nimerit doar unul dintre soţi. Aceştia profitau de întrebări pentru a arunca săgeţi otrăvite în direcţia consortului, pe care îl declara, în glumă, cu „handicap mintal“. Scene interesante au oferit şi copiii.


Dificultăţi de comunicare


„Pe unul din formulare sunt trecute mai multe dificultăţi: de auz, de vedere, de vorbire. Când l-am întrebat pe tată, mi-a spus că nu are niciun fel de dificultăţi. Fetiţa a sărit imediat şi mi-a spus că minte, pentru că are dificultăţi de comunicare cu ea“, a povestit Delia Pârvu, un recenzor din Timişoara.
La Giroc, unul din recenzori s-a dus seara la o adresă, dar proprietara nu l-a primit. L-a chemat a doua zi, iar după ce recenzorul a fost nevoit să aştepte până când femeia a rezolvat mai multe probleme în gospodărie, proprietara a refuzat să ofere datele. „Experienţa de viaţă a fost unică şi sper să nu aibă pereche“, a concluzionat unul dintre recenzori.

Ca să pot pleca, am fost nevoit să mănânc un măr, pentru a fi gazda mulţumită de primire.
Daniel Tărăbîc, recenzor

Un recenzor a găsit papagalul pierdut acum şase luni

Un episod foarte interesant s-a petrecut în Timişoara. Într-una din vizite, recenzorul a găsit într-o casă papagalul surorii, pierdut în urmă cu şase luni. „Când i-am dat de mâncare, a zburat din colivie. M-am obişnuit cu gândul că e pierdut. La recensământ sora mea l-a găsit la trei străzi distanţă“, a povestit stăpâna păsării buclucaşe. Familia care a adoptat papagalul l-a înapoiat fără probleme, iar pasărea a revenit în colivia din care a zburat.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite