EXCLUSIV De ce a lipsit "creierul" mafiei imobiliare de la proces: "Mă simt foarte slăbit. Dorm câte 15 ore pe zi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionelaş Cârpaci (stânga) şi Francisc Kelemen au invocat în timpul procesului mai multe probleme de sănătate. Foto: Sebastian Tătaru
Ionelaş Cârpaci (stânga) şi Francisc Kelemen au invocat în timpul procesului mai multe probleme de sănătate. Foto: Sebastian Tătaru

Baştanul Ionelaş Cârpaci şi inculpaţii care sunt judecaţi alături de el au scăpat încă o dată de audieri în faţa judecătorului. Ieri a fost un nou termen în dosarul mafiei imobiliare în care sunt judecate 10 persoane, acuzate că au luat cu acte false două terenuri ale primăriei.

Ionelaş Cârpaci, Francisc Kelemen sau notarul Teodora Noţingher sunt capete de afiş ale procesului. La termenul de săptămâna trecută, avocaţii lui Ionel Sandner, alias Ionelaş Cârpaci, au reuşit să „smulgă” o amânare şi să îl scape pe baştan de audieri, recuzând judecătorul.

Cererea a fost însă respinsă, iar la termenul de ieri ascultarea inculpaţilor era iminentă. Avocaţii lui Ionelaş au cerut încă o amânare, până la judecarea recursului. „Pentru motivele pentru care aţi amânat cauza data trecută, vă rog să o amânaţi şi acum până la recurs”, a spus avocatul lui Ionelaş, Ramiro Mancaş. „În mod abuziv îşi exercită această cale de atac. Este o manevră pentru ca procesul să se amâne. Această cerere nu împiedică judecarea cauzei”, a spus procurorul de şedinţă, Minodora Vladu.

La procesul de ieri, Francisc Kelemen, Cristina Vasilescu şi Manuel Comşa au lipsit. În timp ce Vasilescu a invocat că este la serviciu, Kelemen a depus o adeverinţă prin care a arătat că trebuie să fie îngrijit la domiciliu în urma operaţiei. Prin avocatul său, Comşa a invocat că lipseşte fiindcă este „răcit cobză”. Mai mulţi avocaţi au cerut amânarea, pentru a putea fi toţi inculpaţii prezenţi. Inclusiv Ionelaş a cerut să înceapă audierile când este şi Kelemen, pentru ca acesta din urmă să nu-şi schimbe mărturia în funcţie de ce declară ceilalţi. Judecătorul a respins cererile de amânare, motivând că recursul cerut de Ionelaş nu împiedică judecarea cauzei, iar lipsa unor inculpaţi nu poate afecta cursul procesului.

„Mă simt foarte slăbit”

În final, judecătorul Florin Popescu a decis să amâne audierile pentru data de 8 noiembrie, iar până atunci a dispus şi solicitarea unui punct de vedere din partea medicului Marioara Poenaru, pentru a putea spune dacă Francisc Kelemen necesita operaţia şi dacă aceasta l-a împiedicat să participe la proces.

„Şi astăzi am vrut să mă prezint, dar mă simt foarte slăbit. La termenul trecut am făcut şi febră. Eu pe lângă deviaţia de sept am avut făcute şi nişte cauterizări. Dorm câte 15 ore pe zi, este o stare de lipsă de putere. La următorul termen mă voi prezenta”, a spus Kelemen, pentru „Adevărul”.

BOALA

Procesul mafiei imobiliare s-a amânat a patra oară din motive medicale

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite