Elevii care nu vor şcoală nici pe gratis. Vezi cum au ajuns orele de meditaţii mai tari decât Facebook-ul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cadrele universitare se plâng că meditaţiile oferite tinerilor care au ratat Bac-ul au fost pierdere de timp. Corigenţii de la examenul maturităţii şi-au dezamăgit şi profesorii de la liceu, care spun că elevii nu au fost curioşi de studiu.

Cum doar unul din trei elevi a reuşit să promoveze Bacalaureatul în judeţul Timiş în prima sesiune, mulţi elevi au avut, ieri, a doua şansă de obţinere a diplomei care le poate permite accesul la facultate.

Profesorii de la liceu şi cei care predau la universităţile din Timişoara s-au stresat mai tare pentru sesiunea din toamnă decât elevii. Cei 4.300 de elevi au avut ocazia să participe la meditaţii gratuite, însă interesul pentru studiu nu a persistat mai mult de două săptămâni. „Am fost la meditaţii, dar cred că la fel de mult pot învăţa şi pe cont propriu. E mai relaxant să înveţi acasă decât într-o sală de amfiteatru sau la liceu. Sunt nevoit să promovez examenul, dar nu ţintesc spre zece pe linie”, a spus Alin Copoviu, unul dintre elevii care a susţinut ieri proba orală la limba română.

„A fost în zadar”

Scopul orelor gratuite a fost să îi pregătească pe elevi pentru promovarea sesiunii de toamnă, astfel încât liceele să îşi cureţe imaginea pătată, iar universităţile să reuşească să înscrie cât mai mulţi studenţi. Profesorii universitari nu au avut atât de mulţi elevi la meditaţii, chiar dacă, la început, sute de tineri au fost interesaţi de orele gratuite. „A fost o pierdere de timp. Noi am încercat să le facem un bine. La început au fost mulţi elevi şi pe urmă tot mai puţini. Noi le-am întins o mână de ajutor, dar a fost în zadar”, a spus Ioan Talpoş, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara.

Profesorii universitari spun că cei mai serioşi la meditaţii au fost tocmai elevii care au promovat Bacalaureatul, dar au venit la orele gratuite pentru că doreau să înveţe şi mai mult până la începutul facultăţii. În plus, meditaţiile au reprezentat ocazia perfectă ca unii dintre elevi să îşi cunoască din timp viitorii profesori, ba chiar să îi impresioneze.

Meditaţii în loc de Facebook

În cazul liceelor, elevii au venit la meditaţii împinşi de părinţi. „Mai toţi elevii care nu au promovat au venit la meditaţii. Nu spun că toţi au învăţat ceva în plus, mai ales că unii dintre ei au venit doar ca să socializeze după ore cu colegii”, a spus Miriam Wolf, directoarea Liceului Auto din Timişoara.

Citeşte alte opinii ale jurnalistului Gerhald Ernst pe platforma "ideilibere.ro": Timişoara a devenit ŢIGANIşoara. Românii sunt tocaţi!

image
image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite