GALERIE FOTO: Criminalul-sinucigaş din Şag a fost condus pe ultimul drum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o atmosferă sumbră şi într-o linişte apăsătoare, deşi erau prezenţi sute de oameni, a fost înmormântat criminalul de la Şag. Ioan Ciucea a fost condus pe ultimul drum din mila sătenilor. Concubina lui nu a luat parte la înmormântare. Pe 2 ianuarie, Ion Ciucia şi-a ucis socrii şi fiul, apoi şi-a luat viaţa.

A fost o ceremonie scurtă, de 15 minute, conform normelor Bisericii Ortodoxe în ceea ce priveşte sinucigaşii. Aproximativ 500 de oameni din sat s-au adunat la slujbă, pe o vreme mohorâtă. Preotul a ţinut o predică după înmormântare, în care le-a cerut sătenilor să nu îl judece pe autorul celor trei crime.



„Ioan Ciucea a fost botezat la 10 ani şi şase luni, aviz credincioşilor care nu îşi educă copii de mici ca buni creştini”, a spus George Săveanu, preotul din Şag. Acesta le-a mai vorbit sătenilor despre preţul pe care îl are viaţa şi i-a sfătuit să nu-l judece, pentru că nimeni nu ştie ce a fost în sufletul bărbatului. Sătenii spun că Ioan Ciucea a fost un tânăr care şi-ar fi dat şi cămaşa de pe el pentru apropiaţii săi; în schimb femeia ar fi provenit dintr-o familie cu un tată alcoolic.

image


Soţia a ajuns aseară


Întrucât părinţii bărbatului nu şi-au permis să organizeze ceremonia, primăria din comuna Şag i-a sprijinit financiar. „Nu puteam să îi ajut din bani publici, dar am găsit o firmă de servicii funerare care a donat zece milioane pentru ca părinţii bărbatului să poată organiza înmormântarea”, a explicat primarul comunei Şag, Venus Oprea. La înmormântare a participat tatăl lui Ioan, o mătuşă, cei trei fraţi şi sora, unul dintre fraţi lipsind. Pomana a fost una modestă, constând în colaci, covrigi şi mere. Copilul şi socrii lui Ioan Ciucea vor fi înmormântaţi astăzi, în acelaşi cimitir, însă în altă parte, în morminte separate.


Costurile serviciilor funerare vor fi acoperite cei patru fraţi ai criminalului. Ana Maria Toth a sosit în România chiar în timp ce fostul ei concubin era dus la groapă. „Lăsa-ţi-mă cu astea acum”, au fost singurele cuvinte pe care soţia criminalului le-a adresat presei. După nefericitele evenimente, autorităţile din Şag au luat legătura cu femeia şi au aflat că nu avea bani de bilet de avion, pentru că nu-i intrase salariul în Italia. Costul călătoriei a fost până la urmă acoperit de sora ei. Ana Maria Toth a evitat întâlnirea cu rudele fostului concubin.

Rămâneţi de timisoara.adevarul.ro pentru imagini de la înmormântarea criminalului-sinucigaş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite