Surpriză pentru bănăţenii amatori de excursii exotice: zboruri ieftine în Asia, de la Belgrad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avioanele Fly Dubai duc pasagerii spre locuri exotice
Avioanele Fly Dubai duc pasagerii spre locuri exotice

O nouă companie low-cost şi-a început zborurile din Belgrad, la doi paşi de Timişoara. Surpriză pentru bănăţenii amatori de excursii exotice. Compania aviatică de low-cost Fly Dubai a intrat pe piaţă acum doi ani, pentru a concura celebra companie Air Arabia, oferind preţuri extrem de mici.

Compania a intrat acum şi pe aeroportul din Belgrad, oraş aflat la doar două ore de mers cu maşina de la Timişoara. Săptămânal, din capitala Serbiei pleacă patru zboruri spre Dubai. Noua companie aviatică are preţuri mult mai mici decât Air Arabia, cunoscută deja pentru zborurile în Orientul Apropiat, Africa de Est şi Asia de Sud.


Bănăţenii pot zbura acum de la Belgrad în Sri Lanka, India, Nepal, Etopia sau Dubai la preţuri extrem de avantajoase. Iată câtva preţuri estimate pentru sfârşitul lunii decembrie şi începutul lui ianuarie 2012: 330 de euro, dus-întors, la Dubai, 406 de euro dus-întors în Sri Lanka (Colombo), 406 euro dus-întors în Addis Abeba (Etiopia), 380 euro spre India, de asemenea dus-întors, (undeva între Delhi şi Varanasi), 425 euro în Kathmandu (Nepal).


Fly Dubai nu a intrat pe piaţa românească, însă, având în vedere distanţa mică între Belgrad şi Timişoara, bănăţenii pot începe să cucerească noi meleaguri. Firma are în ofertă şi destinaţii precum Baku, Kabul (Afganistan), Aşgabat (Turkmenistan) sau Djibouti.

Wizz Air, ultimul mohican

Pe Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara operează o singură companie de low-cost. Este vorba despre maghiarii de la Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, care a venit aici în 2008. Timişoara a fost cea de a treia bază operaţională a companiei în România, după Bucureşti şi Cluj.

Printre destinaţiile celor de la Wizz Air se află Londra, Roma, Milano, Bergamo, Veneţia, Dortmund, Barcelona, Valencia şi Paris. Reprezentanţii aeroportul timişorean susţin că numeroşi cetăţeni din Serbia vin la Timişoara pentru a benefica de serviciile companiei low-cost.

Destinaţii de la Budapesta

Bănăţenii aveau deja la dispoziţie Aeroportul „Ferihegy” de la Budapesta, unde operează cele mai mari companii low-cost din lume. Principalii concurenţi sunt cei de la Wizz Air, care au una din bazele principale în Ungaria (cealaltă este în Polonia), şi BlueAir.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite