Cazările în căminele din Timişoara au avut loc fără agitaţia anilor trecuţi. Află care este motivul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul studenţilor care se cazează în cămine a scăzut, după rezultatele slabe de la Bacalaureat.

Fără probleme şi cu locuri suficiente – aşa se desfăşoară cazările în cămine din regiunea de Vest. Studenţii care nu provin din Timişoara trec prin ultimele etape ale cazărilor în cămine. După finalizarea procesului de admitere la facultăţi, a luat startul, oficial, cazarea în cămine. Primii tineri care şi-au ocupat locurile au fost cei de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, urmaţi de cei de la Universitatea Politehnica.

Codaşi au rămas studenţii de la Universitatea de Vest din Timişoara, care mai au două zile la dispoziţie să depună contestaţii în ceea ce priveşte listele cazărilor. Studenţii se vor putea instala efectiv în cămine în perioada 29 septembrie - 2 octombrie. Taxele lunare din căminele timişene variază de la 90 de RON şi până la 350 de RON şi sunt stabilite în funcţie de dotări, medii sau situaţia socială a studenţilor.

Situaţia din vest

Locurile la căminele studenţeşti din Arad nu reprezintă o problemă pentru singura Universitate de Stat din municipiu. Tocmai pentru că nu există aglomeraţie, recent universitatea a inaugurat un cămin de cinci stele care oferă 180 de locuri şi care a fost  pus din acest an la dispoziţia studenţilor. Căminul Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa acoperă cererea studenţilor. Are aproape 400 de locuri, dar cei mai mulţi studenţi sunt chiar din oraş. Un loc costă 100 de lei pe lună pentru cei care învaţă la locurile bugetate şi 200 de lei pentru cei de la locurile cu taxă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite