Bastionul de 10 milioane de euro inaugurat de Elena Udrea: fân şi plante uscate în loc de spaţiu verde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile care gestionează Bastionul din Timişoara nu pierd nicio ocazie să se umple de penibil. Plante uscate, fân crescut pe terasă şi spaţii neîngrijite sunt doar câteva elemente ale unei imagini dezolante din Bastion.

Bastionul din Timişoara a fost inaugurat cu mare fast la începutul lunii noiembrie a anului trecut. Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a venit personal la Timişoara pentru a tăia panglica.

„Cu siguranţă că va atrage mulţi turişti. Este un exemplu de bună practică în folosirea fondurilor europene. Cred că va fi de mare succes şi propun ca autorităţile locale să se dedice promovării acestui obiectiv. Noi îl vom promova la nivel naţional”, spunea atunci Elena Udrea. La mai bine de jumătate de an de la finalizarea investiţiei, autorităţile locale nu numai că nu au reuşit să anime zona şi să închirieze spaţiile pentru dezvoltarea zonei, dar au reuşit şi să îşi bată joc de un proiect european de 10 milioane de euro, dintre care jumătate au fost bani europeni.




CLICK PE POZE PENTRU A VEDEA FOTOGALERIE CU PLANTELE USCATE ÎN PARTEA DE BASTION A CONSILIULUI JDEŢEAN


Nepăsare crasă

Toţi cei care sperau că Bastionul din Timişoara va deveni un obiectiv reprezentativ pentru zona de Vest a ţării s-au dezumflat rapid. Zona arată jalnic. În partea de clădire care aparţine Primăriei Timişoara este cea mai gravă situaţie.

Chiar pe partea cu bulevardul locul gazonului verde şi tuns „la milimetru” este luat de fânul crescut la întâmplare. Prin iarba înaltă, crengile uscate căzute din copaci şi dozele de bere sau pachetele cu ţigări sunt nelipsite. Pomişorii, plantaţi pentru a înfrumuseţa zona, s-au uscat întregind peisajul horror. Cireaşa de pe tort este însă pe terasa deasupra Bastionului. Locul în care ar fi trebuit să fie gazon verde şi tuns creşte fân. „Nu s-a întreţinut spaţiul fiindcă nu s-a recepţionat lucrarea tocmai pentru că nu s-a realizat bine proiectul din punctul de vedere al spaţiului verde”, a spus viceprimarul Adrian Orza.

În partea de clădire a Consiliului Judeţean situaţia este puţin mai bună: gazonul este verde şi are aspect de „viu”. „Cornus Florida” şi alte specii de arbuşti ornamentali s-au uscat însă şi aici. „Lucrările la Bastion sunt încă în garanţie. Vor fi refăcute zonele peisagere de către firma care a executat lucrarea”, a spus purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Timiş, Jana Lavrits.

image
image

Discotecă de fiţe în numele culturii

Chiar dacă proiectul european prevede ca Bastionul să fie dedicat activităţilor culturale, în clădire funcţionează cu succes discoteca de fiţe Zambara, sub paravanul unui „centru de pregătire pentru tineret”. „Tineretul nu are voie într-o discotecă?”, este poziţia şefului CJT.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite