Apartamentele din Timișoara s-au scumpit. Află cât valorează locuința ta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tendinţa la nivelul ţării este de scădere, dar în Timişoara s-au înregistrat creşteri la locuinţele cu una, două şi patru camere. În contrast cu evoluţiile din Bucureşti sau Braşov, în Timişoara apartamentele s-au scumpit în ultima perioadă.

Indicele imobiliare.ro calculat la nivel naţional a avut o evoluţie în scădere în luna iulie. La nivelul principalelor oraşe din ţară se înregistrează tendinţe diferite: asistăm la creşteri de preţ în Timişoara, Constanţa şi Iaşi, în contrast cu evoluţiile din Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca şi Ploieşti. Potrivit specialiştilor de la imobiliare.ro, apartamentele scoase la vânzare în Timişoara s-au scumpit cu 2,6 la sută în luna iulie. În iulie, preţul cerut de proprietari şi intermediari pentru un metru pătrat de suprafaţă utilă în cazul apartamentelor vechi a fost de 798 euro, cu 1,1 la sută mai mult decât în iunie.


Două camere, în top


Situaţia se prezintă însă diferit pe categorii de apartamente. Apartamentele vechi cu patru camere au înregistrat o creştere de preţ de 2 la sută, iar cele cu două camere s-au scumpit cu 1,8 procente.


Preţurile garsonierelor au înregistrat o creştere de 0,5 la sută, în timp ce preţurile apartamentelor cu trei camere au scăzut cu 0,4 la sută. Potrivit imobiliare.ro, în comparaţie cu luna iulie 2010, apartamentele vechi sunt mai ieftine cu un procent cuprins între 2 la sută în cazul garsonierelor şi 8,1 la sută în cazul apartamentelor cu patru camere.  „Au crescut preţurile, în ideea în care proprietarii au cerut mai mult pentru apartamentele cu una şi două camere, datorită faptului că acestea sunt cele mai tranzacţionate prin creditare. Consider că preţurile vor urma ritmul ascendent până în octombrie. La patru camere, ofertele sunt mai puţine. În general se tranzacţionează oferte cu două camere, pentru că valoarea lor şi-o permit cei mai mulţi timişoreni care iau creditări”, a spus Claudia Topor, managerul unei agenţii imobiliare din Timişoara.


Potrivit acesteia, în prezent vânzările sunt scăzute, făcându-se tranzacţii doar prin programul Prima Casă sau în cazul ofertelor: „Oamenii care mai dispun de lichidităţi pot să cumpere la preţuri rentabile. Există persoane presate să vândă cât mai repede, pentru a achita datoriile pe care le au. Piaţa imobiliară din Timişoara încă nu şi-a revenit”, a declarat Claudia Topor.

Fenomen
Preţul apartamentelor cu trei camere a scăzut cu 0,4  la sută

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite