FOTO Femeia de serviciu cu master în robotică a rămas la mătură. Cum au dezamăgit-o şefii unei multinaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Paşcalău s-a resemnat în a face curat, deşi are studii superioare. Foto: Renate Simion
Viorica Paşcalău s-a resemnat în a face curat, deşi are studii superioare. Foto: Renate Simion

Femeia de serviciu cu master în robotică acuză angajatorii că au chemat-o la interviu doar pentru aparenţe. Viorica Paşcalău, femeia de serviciu cu master în robotică, a rămas în continuare angajată a facultăţii de Muzică din Timişoara, pe acelaşi post.

Chiar dacă acum şase luni, când Adevărul a prezentat cazul îngrijitoarei cu studii superioare, o serie de instituţii şi firme private şi-au anunţat disponibilitatea de a o ajuta să îşi găsească un loc de muncă, aceasta continuă să lucreze în acelaşi domeniu inferior pregătirii sale academice.

image

Click pe poze pentru a vedea DIPLOMELE femeii!


Ba mai mult, Paşcalău spune că angajatorii care i-au oferit un job nu aveau nicio intenţie de a o angaja, ci urmăreau o simplă îmbunătăţire de imagine. „M-au sunat să mă cheme la interviu două companii multinaţionale. Nici măcar nu păreau interesaţi de ce aş şti să fac. Îmi spuneau că au citit în ziar. Una dintre cele două companii nici măcar nu mi-a spus postul pentru care m-a chemat la interviu. Îi interesa mai mult cum am ajuns la ziar”, a explicat Viorica Paşcalău. Acesta povesteşte cum singura firmă care îi părea serioasă nu a mai sunat-o după ce a completat chestionarul.

Viorica Pascalau a absolvit facultatea de robotica in 2005, in timp ce lucra ca si femeie de serviciu

Click pe poze pentru a vedea imagini cu femeia de serviciu în SALA DE CURS!


„Am fost şi la o firmă unde trebuia să fac mentenanţă pentru produsele lor. Ăştia păreau mai serioşi, însă, după ce am completat un chestionar, m-au trimis acasă şi mi-au spus că au să sune într-o săptămână, pentru a discuta ultimele detalii. Nu a mai sunat nimeni”, a povestit absolventa Universităţii Politehnica din Timişoara (UPT).

Femeia de serviciu de la Facultatea de Muzică a lucrat în cercetare cu ultrasunete

În plus, femeia spune că a fost abordată inclusiv de către un reprezentant al Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, care i-a spus, neoficial, că nu mai are şanse de a se angaja în domeniul roboticii, la vârsta sa. „M-a sunat, acum câteva luni, cineva de la Ministerul Muncii. M-a întrebat dacă mă gândesc să îmi caut de lucru în domeniul meu, după care m-a avertizat, neoficial, să nu îmi fac iluzii, că nu am nicio şansă ca vreun angajator să mă ia la vârsta mea”, a conchis Paşcalău.

image

Click pe poze pentru a vedea galerie cu FEMEIA DE SERVICIU!

Desi lucreaza ca femeie de serviciu, Viorica Pascalau are diploma de inginer


Viorica Paşcalău este una din cele mai educate femei de serviciu din România. Aceasta face curat la Facultatea de Muzică din Timişoara, în timp ce are diplomă de inginer şi master în sisteme robotice. Pentru slujba pe care o are, anii de cursuri şi laboratoare sunt însă inutili. Aceasta a terminat şapte ani de facultate în timp ce făcea curăţenie pentru a-şi câştiga existenţa.

GALERIE FOTO: Vezi imagini de la cursul festiv al femeii de serviciu care a terminat Facultatea de Mecanică şi are master în Robotică

Inutil
Un reprezentant al Ministerului Muncii i-a spus, neoficial, că la vârsta sa nu mai are şanse de a se angaja în robotică

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite