Nepotism la nivel înalt: un şef de catedră de la Universitatea Politehnica este acuzat că şi-a plătit nevasta, fără ca ea să fi lucrat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Almăjan-Guţă a fost reclamat la DNA pentru faptul că ar fi încercat să îşi angajeze nevasta la catedra pe care o conduce. Foto: Remus Runcan
Bogdan Almăjan-Guţă a fost reclamat la DNA pentru faptul că ar fi încercat să îşi angajeze nevasta la catedra pe care o conduce. Foto: Remus Runcan

Profesorii de la catedra de Educaţie Fizică îl acuză pe şeful de catedră că şi-a plătit nevasta un an, fără ca aceasta să fi lucrat. Acuzaţiile la adresa şefului de la catedra de Educaţie Fizică din cadrul Universităţii Politehnica din Timişoara continuă. Bogdan Almăjan-Guţă este suspectat de către subalternii lui că şi-ar fi plătit soţia, anul trecut, fără ca aceasta să fi lucrat în cadrul facultăţii.

Tudor Răileanu, asistent universitar în cadrul UPT, spune că a găsit lista cu statele de funcţiuni din anul şcolar trecut, în care figura şi Violeta Almăjan-Guţă, soţia şefului de catedră.


„Am făcut rost de lista cu statele de funcţiuni şi am fost consternat, împreună cu colegii mei, de faptul că soţia lui Almăjan figura pe listă“, a declarat Dan Ionescu, cadru didactic la UPT. „Lista conţine ştampila şi semnătura şefului de catedră“, a adăugat Alecu Ciorsac, un coleg al acestuia. Bogdan Almăjan-Guţă spune că lista nu este una valabilă, fiind vorba despre nişte simulări. „Aceste simulări le facem la începutul fiecărui an universitar. Dacă, de exemplu, domnul sau doamna X doreşte să concureze pe un post, facem o simulare, între noi. Eu trebuie să transmit la rectorat dacă acest post va fi pentru aceea persoană. Statele acelea de funcţiuni nu sunt valabile, soţia mea nu a lucrat niciodată la UPT şi nu a încasat niciun ban de la universitate“, a declarat Bogdan Almăjan-Guţă.


Rectorul nu ştie nimic


Rectorul UPT, Nicolae Robu, spune că nu cunoaşte situaţia. „Dacă apare pe statele de funcţiuni, înseamnă că a fost plătită cu ora. Eu nu ştiu despre situaţie, trebuie să verific. Dar este posibil să fie vorba despre nişte simulări, aşa cum susţine domnul Almăjan-Guţă“, a declarat rectorul.


În plus, colegii îl mai acuză pe Guţă că ar fi înfiinţat un post special pentru soţia sa. „Violeta Almăjan-Guţă a dat concurs pentru acel post, s-a creat situaţia de incompatibilitate, a renunţat, iar apoi postul a dispărut. Practic, au scos acel post la concurs pentru dumneaei“, a explicat Alecu Ciorsac, profesor de sport la UPT.


„Soţia mea era calificată pentru acel post pentru că avea dublă specializare, în educaţie fizică şi în kinetoterapie. Se dorea să aducem cadre didactice de valoare, care să poată să ţină cursuri. Ea a fost singurul candidat calificat conform noii Legi ai Educaţiei. Nu mai era nimeni, de aia am desfiinţat postul“, a explicat Almăjan.

Statele acelea de funcţiuni nu sunt valabile, soţia mea nu a lucrat niciodată la UPT.
Bogdan Almăjan-Guţă, şef de catedră Universitatea Politehnica

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite