Clinica ATI pentru care au cântat Iris şi Cargo este aproape gata. Vezi cum arată saloanele de cinci stele!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai moderne secţii din România va fi inaugurată luna viitoare. Spitalul Judeţean Timişoara va beneficia, începând de la jumătatea lunii februarie, de o clinică de anestezie şi terapie intensivă (ATI), dotată la fel ca în ţările spre care românii privesc de obicei geloşi.

Astfel, pacienţii aduşi din toată regiunea de Vest, în stare deosebit de gravă, la cea mai mare unitate sanitară din vestul ţării, vor avea o şansă în plus la viaţă. Meritul pentru reuşită îl are şeful Clinicii ATI, precum şi toţi cei care au donat bani, astfel încât visul doctorului Dorel Săndesc să se poată realiza.

image

Vezi aici o GALERIE FOTO cu secția renovată!

„S-au strâns fonduri pentru a îmbunătăţi condiţiile de tratament de pe linia de front a luptei împotriva morţii. Aici vin cele mai grave cazuri din toate judeţele din jur, consider că trebuie să avem grijă ca măcar marile urgenţe să fie tratate corespunzător”, a precizat medicul Săndesc.

Aproape gata

La un an de la începerea lucrărilor, infrastructura secţiei a fost complet modificată, de la instalaţia electrică şi până la aparatura medicală. În prezent se mai lucrează la reţeaua de aer medicinal filtrat, urmând ca în saloane să fie instalate paturile pentru pacienţi. Inaugurarea va avea loc după jumătatea lunii februarie. 

„A fost făcută cu suflet şi le mulţumesc tuturor celor care au contribuit la realizarea ei. Inclusiv culorile folosite în interior au fost alese cu specialişti”, a spus Dorel Săndesc. Şeful Clinicii ATI s-a gândit inclusiv la faptul că pacienţii care stau mult timp imobilizaţi în pat ar putea să nu se uite pe un tavan gol, ci la imagini frumoase, care înfăţişează scene deosebite din natură. Proiectul pentru modernizarea clinicii are o istorie de zece ani, timp în care Dorel Săndesc s-a implicat în strângerea fondurilor din toate sursele posibile, de la finanţări guvernamentale, locale şi până la donaţii, evenimente caritabile şi concerte de muzică rock.

Iris şi Cargo au cântat pentru modernizare

O parte din banii necesari pentru lucrări au venit în urma unor evenimente mai ieşite din comun pentru lumea medicală. Ca să ajute la modernizarea Clinicii ATI de la Spitalul Judeţean Timişoara, au susţinut concerte, la invitaţia doctorului Dorel Săndesc, binecunoscutele trupele de rock Iris şi Cargo. Fonduri au mai fost strânse prin intermediul Asociaţiei pentru ATI „Aurel Mogoşanu”, denumită aşa în onoarea mentorului celor care compun astăzi secţia de anestezie şi terapie intensivă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite