EXCLUSIV Exorcistul oficial al Maltei: "Când întâlneşti o fată fragilă de 16 ani care poate rupe un scaun doar cu mâinile ştii că ceva nu este în regulă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preotul Elias Vella s-a rugat alături de timişorenii veniţi la slujba specială. Foto: Cătălin Radu
Preotul Elias Vella s-a rugat alături de timişorenii veniţi la slujba specială. Foto: Cătălin Radu

Preotul Elias Vella a venit în calitate de invitat la una dintre bisericile greco-catolice ale oraşului de pe Bega. Cu mic, cu mare, credincioşi ai mai multor confesiuni au participat, ieri, la slujbele ţinute în Parohia „Sfânta Maria Regina Păcii şi a Unităţii”.

Cu ochii mari, inclusiv copii de câţiva ani, cu biberonul în mână, au fost aduşi să-l vadă pe „exorcistul oficial al Arhidiecezei de Malta”. Activitatea din această săptămână a preotului Elias Vella nu presupune însă alungarea demonilor, ci evanghelizarea.


Diavolul de lângă noi


Cu toate acestea, şi exorcismele îi ocupă preotului Vella destul timp, acesta întâlnindu-se, potrivit mărturiilor sale, cu numeroase persoane posedate în jurul Globului. Diavolul nu se manifestă însă ca în peliculele pe care le-am văzut, cu toții, la cinema sau televizor. „Exorcismele din filme sunt mult exagerate, în sensul că toate manifestările pe care le putem întâlni în timpul acestor slujbe, pe ecran ajung să fie făcute de o singură persoană”, a explicat pr. Elias Vella.

Preotul Elias Vella la Timișoara

Vezi aici o GALERIE FOTO cu preotul exorcist la Timișoara

Potrivit acestuia, nu există o singură tipologie de persoane posedate de diavol. „Sunt tot felul de oameni care pot fi afectaţi de cel rău. După mine, cele mai grave cazuri sunt cele ale copiilor cu părinţi satanişti, care îşi dăruiesc pruncul diavolului. Diavolul pretinde atunci că are drept asupra copilului, fiind mai greu să izgoneşti necuratul. Am întâlnit mai multe astfel de situaţii, în Cehia, Italia, Brazilia şi alte părţi ale lumii. Asta nu înseamnă că nu poate fi alungat, pentru că în final diavolul trebuie să se supună voinţei lui Dumnezeu. Doar dacă omul doreşte să rămână în această situaţie nu se poate face nimic”, a precizat exorcistul din Malta.


Putere supraomenească


Conform părintelui Vella, principalele semne de posedare se dovedesc a fi violenţa şi puterea supraumană. „Când întâlneşti o fată fragilă, de 16 ani, care poate rupe un scaun doar cu mâinile şi este nevoie de mai mulţi oameni puternici pentru a o ţine, ştii că ceva nu este în regulă. Nu putem să ajungem imediat la concluzia că o persoană este posedată, pentru că pot fi probleme psihice, de isterie, schizofrenie sau epilepsie. Dar după ce îţi spune chiar psihiatrul că a făcut tot ce a putut şi că dintr-un punct situaţia este dincolo de el, acesta poate fi un semn destul de clar că omul poate fi posedat”, a spus pr. Vella.
Acesta exorcizează persoanele posedate după ritualul romano-catolic, o slujbă oficială, în timpul căreia se pot face numeroase rugăciuni spontane, în funcţie de situaţie.

Când întâlneşti o fată fragilă de 16 ani care poate rupe un scaun doar cu mâinile ştii că ceva nu este în regulă.
Elias Vella, preot exorcist

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite