Cuvinte pentru Monica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un caiet întreg de gânduri bune a rămas în urma fetiţei moarte.

Ca o dramă precum a Monicăi Cismaş să nu se mai repete vreodată, medicii de la spitalul din Arad unde tânăra de 10 ani a murit, după ce a fost abandonată de mamă şi bunică, au decis să păstreze vie amintirea micuţei. Astfel, medicii au intrat în posesia unui caiet în care au fost lăsate, pe parcursul ultimelor luni, mesaje de încurajare pentru însănătoşirea fetiţei.


Caietul cu gânduri bune a fost deschis prima dată voluntarelor care au devenit mame pentru Monica Cismaş. „Doream să îi arătăm Monicuţei că o serie de necunoscuţi, care au inimă bună, se roagă pentru ea. Caietul ăsta a fost dovada că Monica nu a fost singură, că ea a fost iubită, chiar dacă familia nu a avut grijă de ea. Îi citeam Monicăi zilnic mesajele din caiet. Acest lucru o liniştea”, a spus Florina Margea. Caietul, care are 48 de pagini, conţine şi mesaje venite şi din străinătate, de la oameni care au auzit de drama Monicăi. „Zilele de toamnă sunt frumoase şi calde. Florile sunt ca de vară şi ar fi frumos să le poţi vedea. Hai şi tu la o plimbare. Ne rugăm să lupţi pentru a trăi, să poţi respira singură şi să poţi mânca”, aşa sună o urare comună lăsată de elevii unei şcoli din apropierea spitalului din Arad.
Doar două pagini din caiet au rămas libere, asta pentru că medicii şi voluntarele care au avut grijă de Monica au sperat că mama sau bunica fetiţei vor reveni în spital şi vor lăsa un mesaj, înainte ca ea să moară.


„Caietul e o promisiune că un astfel de caz nu mai trebuie să se repete. Acest caiet e dovada vie a suferinţei prin care a trecut Monica. O astfel de suferinţă trebuie să fie o necunoscută pentru orice copil“, a spus Elisabeta Istrate, una dintre asistentele care au avut grijă de Monica Cismaş până în ultima oră de viaţă.

Dramă
Paginile dedicate  mamei şi bunicii au rămas goale

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite