Profesorii cer demisia rectorului Universităţii de Vest Timişoara. Dascălii îl acuză de incompetenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rectorul Talpoş spune că cererea de demisie este absurdă
Rectorul Talpoş spune că cererea de demisie este absurdă

Evaluările naţionale ale universităţilor au iscat controverse în Senatul UVT. S-a solicitat demisia lui Ioan Talpoş. Profesorii au formulat o adresă către minister şi l-au invitat pe Daniel Funeriu la şedinţa de senat a Universităţii.

Lovitură de imagine pentru Universitatea de Vest din Timişoara. Un grup de profesori din senatul universităţii a solicitat demisia rectorului Ioan Talpoş, nemulţumiţi de poziţia UVT din clasamentul naţional al universităţilor, unde „Vestul” este lider în a doua categorie.


Cadrele didactice au formulat o adresă către Ministerul Educaţiei, prin care solicită explicaţii referitor la metodele de clasificare ale universităţilor. Ba mai mult, a fost lansată inclusiv o invitaţie deschisă către ministrul Daniel Funeriu, care a fost chemat să participe la o şedinţă de Senat din cadrul UVT. Membrii conducerii au început o analiză a situaţiei în care se află instituţia timişoreană, pentru a stabili punctele unde a avut de pierdut faţă de alte unităţi din ţară.


„A fost un anumit grup de profesori care au solicitat demisia mea, pe motiv că nu am făcut lobby pentru universitate, în timpul evaluărilor. Este absurd, pentru că nu aveam ce interveni într-un asemenea proces. Noi nu suntem genul de universitate care să intre prin spate. Rezultatele acestor rapoarte au condus la o analiză concretă în care să vedem cum a gestionat rectoratul activitatea ştiinţifică a universităţii. Încă mai aşteptăm, însă, răspunsul de la minister”, a declarat Ioan Talpoş, rectorul UVT.


Bine văzuţi în ţară


„Consider că este mai degrabă o lovitură de imagine pentru universitate. Faptul că ne-am clasat în cea de-a doua categorie va trebui explicat de către reprezentanţii ministerului. Deocamdată, aşteptăm răspuns. Într-adevăr, colegii mei au sugerat că rectoratul ar putea fi de vină pentru rezultatele evaluărilor. Important este, însă, să vedem cum depăşim acest moment. Noi suntem foarte bine văzuţi în lume şi la nicio evaluare internaţională nu ne-am clasat sub locul şase. Au fost tensiuni în Senat, dar am căzut de acord să facem o analiză asupra situaţiei”, a explicat Viorel Negru, decanul Facultăţii de Matematică şi membru al Biroului de Senat al UVT.

Mi-au solicitat demisia pe motiv că nu am făcut lobby în timpul evaluărilor.
Ioan Talpoş, rector UVT

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite