Prietenie între doi rockeri: solistul trupei Iris Cristi Minculescu pus pe picioare de şeful clinicii ATI, Dorel Săndesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristi Minculescu (foto stânga) este prieten de mulţi ani cu doctorul Dorel Săndesc
Cristi Minculescu (foto stânga) este prieten de mulţi ani cu doctorul Dorel Săndesc

Cristi Minculescu îi întoarce serviciul şefului Clinicii de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean, Dorel Săndesc, care l-a convins să facă transplant de ficat, cântând pentru a aduna fonduri pentru ATI.

Trupa Iris vine pentru a opta oară să cânte la Timişoara, la invitaţia lui Dorel Săndesc, şeful Clinicii de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean. De această dată, legendarii rockeri au răspuns „prezent“ la congresul Internaţional de Ghiduri şi Protocoale în ATI şi Medicină de Urgenţă. Acum, Cristi Minculescu şi colegii săi au pregătit un concert doar pentru cei peste 1.000 de participanţi la congresul care are loc în această seară, în clubul Le Cinema.

Prietenia dintre Cristi Minculescu şi Dorel Săndesc este legată de chiar prima ediţie a congresului. „Nu aveam foarte mulţi bani, iar cei de la Iris erau cam circumspecţi să vină să cânte la un congres medical. Până la urmă au acceptat să vină şi, la câţi bani aveam să le dau, au călătorit cu trenul de noapte. Dimineaţa, în gară, pe ceaţă, i-am întâlnit nedormiţi, cu cearcăne şi cu ţigările în gură. A fost o imagine rock. Deşi eram rocker şi îmi placea Iris, abia atunci i-am cunoscut şi eu“, a povestit Dorel Săndesc. În prima ediţie s-au văzut, la cea de a doua s-au plăcut, iar în cel de-al treilea an s-au împrietenit.

Doi ani de trăit

Medic fiind, Dorel Săndesc a avut mai multe tentative de a discuta cu Cristi Minculescu despre problemele de sănătate. „Am observat că avea o problemă, dar de fiecare dată când am încercat să vorbesc, Cristi devenea reticent şi iritat. După trei ani, nu am mai fost dispus să-l las. I-am spus că dacă nu face ceva, mai are doar doi ani de trăit“, a mai declarat Săndesc.

Pus în faţa unei situaţii fără ieşire, solistul a acceptat să fie supus unei dificile operaţii de transplant de ficat. Dacă iniţial se credea că are ciroză, în cadrul investigaţiilor s-a descoperit diagnosticul: ficat polichistic, o boală eraditară. „Avea ficatul extraordinar de mare. Era neapărată nevoie de transplant, dar nu aveam donator. Ca prin minune, Rodica, soţia lui Cristi, s-a dovedit compatibilă. Aşa am plecat în Germania, pentru o operaţie unică în lume“, a mai spus Săndesc.

Nobel pentru dragoste

Impresionat de spiritul de sacrificiu al Rodicăi Minculescu, Dorel Săndesc i-a înmânat un cadou special. „Am făcut o diplomă pe care am scris «Premiul Nobel pentru Dragoste». Cei doi s-au refăcut complet, iar Cristi poate să cânte liniştit“, a mai declarat şeful Clinicii ATI de la Spitalul Judeţean Timişoara.

În cadrul congresului medical vor mai avea loc două evenimente importante. Vineri, în clubul Heaven, va avea loc un bal mascat, urmat de un spectacol de balet cu Răzvan Mazilu. Sâmbătă, manifestarea se va încheia cu o seară tradiţională românească, la Muzeul Satului Bănăţean, cu participarea maestrului Gheorghe Zamfir.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite