Probleme pentru Cornelia Corescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cornelia Corescu află astăzi dacă va fi judecată în libertate
Cornelia Corescu află astăzi dacă va fi judecată în libertate

Fosta şefă a Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş a fost trimisă în judecată şi mai este cercetată într-un dosar. Cornelia Corescu, una dintre cele mai importante membre ale PDL Timiş, fostă şefă a Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş, a fost trimisă în judecată pentru că a intermediat o mită pentru partidul din care a făcut parte.

Alături de Cornelia Corescu, şi Vasile Medeşan, secretar executiv al aceluiaşi partid, a fost trimis în judecată.
Cei doi membri influenţi ai partidului aflat la guvernare sunt acuzaţi că au intervenit în favoarea mai multor membri de partid care erau certaţi cu legea şi, în schimbul unor donaţii pentru filiala judeţeană, cei doi inculpaţi au acceptat să încalce legea. Mai multe înregistrări audio arată că şefa Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş s-a arătat jignită că nu a primit decât o donaţie de 1.000 de lei pentru anularea unei amenzi şi a unui dosar penal, chiar dacă înţelegerea iniţială a fost de 10.000 de lei.

Atenţii găsite în birou

Cei doi vor ajunge astăzi în camera de consiliu, unde judecătorii vor stabili dacă ei vor fi cercetaţi în stare de libertate sau vor fi transferaţi din arestul Poliţiei Timiş în detenţie la Penitenciarul Timişoara. Problemele nu se opresc aici pentru Cornelia Corescu, ea fiind subiectul unui alt dosar instrumentat de procurorii DNA. Descinderile din sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş, atunci când Cornelia Corescu a fost reţinută pentru audieri, iar mai mulţi angajaţi ai instituţiei au dat declaraţii din care a reieşit că
importanta membră PDL Timiş a făcut intervenţii în favoarea partidului, scot la iveală noi amănunte.

Surse din rândul DNA susţin că în biroul Corneliei Corescu au fost găsite o serie de ştampile de la mai multe firme din judeţul Timiş, precum şi ordine de plată, dar şi o serie de alte documente în original. În plus, într-unul dintre dulapurile Corneliei Corescu au fost găsite mai multe geluri de duş, loţiuni de corp, dar şi un ceas, toate obiectele purtând sigla unui hotel din Timişoara.

Procurorii DNA încă nu au terminat cercetările în acest caz, fosta şefă a ITM Timiş urmând să fie audiată, la fel ca şi patronii acelor firme, respectiv cei din conducerea hotelului. În acest dosar, Cornelia Corescu ar putea să fie acuzată de comiterea infracţiunilor de primire de foloase necuvenite şi conflict de interese. „Nu putem oferi amănunte dintr-o anchetă care nu a fost finalizată”, a spus Lidia Săplăcan, purtătoarea de cuvânt a Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite