Un lider de sindicat nu este primit la muncă pentru că a luptat pentru drepturile colegilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corina Huminic a luptat pentru sindicat, dar i se închide uşa în nas la locul de muncă
Corina Huminic a luptat pentru sindicat, dar i se închide uşa în nas la locul de muncă

Liderul de sindicat din două firme italiene susţine că nu mai este primit la muncă pentru că luptă pentru salariaţi. Corina Huminic susţine că din momentul în care a înfiinţat sindicatul este urmărită excluderea ei din firma în care lucrează.

Corina Huminic este liderul de sindicat care reprezintă angajaţii a două firme din Timişoara, Farmavoice şi Alpabim, care se ocupă de intermedierea de servicii medicale private. Femeia susţine că a primit ameninţări de la mai mulţi angajaţi şi de la oameni aflaţi în conducerea firmelor şi că nu este lăsată de directorul firmelor să intre în sediul în care lucrează.

„Din momentul în care am făcut plângeri la ITM, pentru ca oamenii de la cele două firme, Farmavoice şi Alpabim, să-şi primească drepturile, mi s-a dat de înţeles că nu mai am ce căuta la firmă. De patru zile nu sunt lăsată să intru în birou. Vineri, Simona Martin, director la Alpabim, mi-a interzis accesul în birou. Merg de patru zile şi stau în faţa uşii. Eu am încercat să obţin drepturi pentru salariaţii înscrişi în sindicat”, a declarat Corina Huminic, care a devenit lider sindical în luna august 2010. Ea reprezintă aproximativ 100 de persoane, care lucrează la celor două firme: „Prima este Farmavoice, iar cealaltă este Alpabim, dar ambele au sediul în aceeaşi clădire, pe strada Intrarea Doinei. Firma Farmavoice are sediul în clădirea Alpabim şi astfel directorul de acolo mi-a interzis să mai intru în clădire. Am depus şi plângeri penale, deoarece situaţia este inacceptabilă”, a mai spus liderul de sindicat al celor două firme.

Plângeri şi amenzi

Tânăra spune că o parte dintre angajaţii de la cele două firme lucrează acum în teroare, după ce au fost ameninţaţi de conducerea firmelor să se retragă din sindicat. „Acesta este rezultatul noului Cod al Muncii. Firma la care lucrez a luat amenzi de la ITM, după ce am reclamat abuzurile. Acum am depus din nou plângere pentru că nu sunt lăsată în firmă, dar nu mi-au răspuns. Nu au fost încă în control”, a spus tânăra.

Administatorii celor două firme, Allesandro Pistocchi de la Alpabim şi Alfredo Fiscella, de la Farmavoice, nu au răspuns la telefoane ca să îşi poată spună punctul de vedere. Simona Martin, director la Alpabim, acuzată că nu o lasă pe femeie să meagă la lucru spune că este vorba despre o neînţelegere. „Eu am chemat poliţia pentru că domnişoara Corina Huminic a făcut scandal şi mi-a împiedicat oamenii din firma mea să lucreze, a deranjat angajaţii. Problema e că există mai mulţi muncitori care vor să părăsească sindicatul, iar domnişoara Corina Huminic nu le permite să părăsească sindicatul”, a declat Simona Martin, director în cadrul companiei Alpabim.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite