Șase ani a lucrat ca dirijor şi pianist pe vas de croazieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În şase ani, Aurel Dragalina a văzut aproape toată lumea ca director muzical, dirijor şi pianist pe vasele de croazieră. Înainte să plece să lucreze pe vas, Aurel Dragalina a cântat prin diferite cluburi din Timişoara.

Timişoreanul Aurel Dragalina cântă la pian de la cinci ani. Povesteşte că a crescut cu pianul în casă, bunica lui fiind cântăreaţă la acest instrument. Când i-a venit timpul să meargă la şcoală a ales Liceul de Muzică „Ion Vidu”.

Nu am studii superioare, doar liceul de muzică. Cred că nici nu ai nevoie dacă eşti înzestrat cu talent. Am parcurs toate genurile pentru că e important să ai un CV bogat şi pentru a aborda orice muzică. E un plus faţă de alţii”, a povestit Aurel Dragalina. De-a lungul timpul a cântat în diferite proiecte muzicale. A fost chiar şi clăparul Paulei Seling şi al Narcisei Suciu, pentru un turneu a celor două.

Viaţa pe vas

A încercat să facă bani cântând în diverse cluburi din Timişoara, însă în urmă cu şase ani a dat de o ofertă pe care nu o putea refuza, de a lucra pe un vas de croazieră. „Iniţial am avut contract cu o companie din Israel. Apoi am ajuns în America. Am fost director muzical la croaziere, dirijor şi pianist. Eu mă ocupam practic de playlist-ul de pe vapor. Zilnic există un alt act muzical în croazieră: de la muzică clasică la lounge, chillout sau bossa nova. Totul trebuie pregătit dinainte, cu repetiţii”, a povestit Dragalina. În cei şase ani petrecuţi pe vase de croazieră a văzut aproape toată lumea.

Zilnic lucram câte patru-cinci ore, după care puteam să mă duc să văd frumuseţile locurilor pe unde opream”, a mai spus Aurel Dragalina. Momentan a făcut o pauză pentru că are de gând să revină să cânte pe uscat. A putut fi văzut într-un trio de jazz în Eve Fashion Lounge.

Românii se înghesuie să lucreze pe vapor 

Firmele de recrutare de personal pentru vasele de croazieră au angajat numeroşi români. Dragalina spune că în şase ani a întâlnit puţini muzicieni români, dar în schimb a avut de-a face cu mulţi care lucrau ca barmani, chelneri, recepţioneri, bucătari sau fotografi. Salariile sunt cuprinse între 800 şi 2.500 de euro, la care se adaugă cazarea şi mâncarea.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite