Bac schizofrenic: un tânăr de la Liceul de Arte a dat geografia ca examen de specialitate ca să studieze design-ul în Anglia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Săvescu a trebuit să înveţe la geografie şi istorie, ca să intre la o universitate de arte din Anglia. Elevii de la şcolile vocaţionale au zeci de premii naţionale şi sunt recunoscuţi de străini, în timp ce ministerul le ignoră talentul.

Bacalaureatul groazei din acest an continuă să uimească până şi elevii cu performanţe. Tinerii care au absolvit şcoli vocaţionale se trezesc că dau Bacalaureatul din materii tehnice, în timp ce petrec ore întregi în fiecare zi studiind specializarea lor.

FOTOGALERIE Elevii de 10 la BAC pleacă din ţară pentru a avea un viitor strălucit: „Îmi doresc mult să primesc o educaţie la un nivel superior”

Este şi cazul lui Alexandru Săvescu, olimpic naţional la design grafic. Tânărul a obţinut 9,60 la Bacalaureat, cea mai mare notă din liceul său. Pentru asta, proaspătul absolvent spune însă că nu a ieşit două săptămâni înainte de examen din casă. „Desenez cam patru ore pe zi. Nu pot să reduc orele astea, pentru că este ceea ce mă defineşte. Am dat examen din limba şi literatura română, geografie şi istorie. În paralel, am lucrat la atestat şi o serie de proiecte pe care le-am trimis la o universitate din Anglia. Ei m-au acceptat, cu condiţia să obţin nota opt la Bacalaureat. De asta a trebuit să muncesc pe brânci, ca să nu pierd şansa unei burse de studiu. Dacă dădeam din desen sau artă grafică, era mult mai uşor”, a mărturisit Alexandru.


Palmares olimpic


Tânărul se poate lăuda cu un palmares bogat în premii. El a obţinut premiul doi la Olimpiada Naţională de Arte Vizuale, istoria Artei şi Arhitectură, în timp ce a câştigat premiul doi la un concurs naţional de matematică. Este laureat al Festivalului Internaţional de Film Transilvania, unde a primit premiul pentru cel mai bun filmuleţ „Let’s go Transilvania”.
În plus, a intrat la Politehnica din Iaşi, la secţiunea arhitectură, după ce a câştigat un concurs naţional. „Pot să spun despre Alexandru că este olimpic, din cap şi până în picioare. Uită să plece din şcoală, atât de mult munceşte pe proiectele lui de grafică şi desen. A depus un efort enorm să ia Bacalaureatul, după ce a aflat că are posibilitatea să studieze în Anglia”, a spus directorul Liceului de Arte, Eugenia Banciu.


„A meritat efortul de la Bac, pentru că am fost acceptat la University of Coventy, unde voi studia designul grafic. Mai departe, vreau să rămân acolo. Am mult mai multe posibilităţi decât aici. Visul meu este să îmi deschid propria firmă de design grafic, în Regatul Unit”, a conchis Alexandru.

A trebuit să muncesc pe brânci, ca să nu pierd şansa unei burse de studiu.
Alexandru Săvescu, absolvent

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite