Un timişorean împreună cu doi prieteni ai săi face maşini de epocă în Elveţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoreanul Gheorghe Pocol este pasionat de maşinile americane de epocă, pe care le reproduce cu exactitate
Timişoreanul Gheorghe Pocol este pasionat de maşinile americane de epocă, pe care le reproduce cu exactitate

Gheorghe Pocol şi prietenii săi construiesc de la zero automobile din alte vremuri, cu care participă la expoziţii şi concursuri.

Dimineţi prea scurte şi multe nopţi nedormite, lumina becului într-un garaj plin de maşini, aerul puţin mai rece al unei ţări îndepărtate, trei prieteni şi sunetul fierului când loveşte fierul, toate acestea sunt ingredientele unui hobby extrem de neobişnuit: „hot rod“. Gheorghe Pocol, personajul principal al acestei istorii, este un timişorean de 27 de ani care visează şi respiră printre motoare, trăieşte pentru sport şi reuşeşte să transforme simple bucăţele de metal în adevărate opere de artă.

Ceilalţi doi protagonişti, Deniz şi Simon, lucrează împreună cu „Gigi“, cum îi spun ei, la realizarea unor replici extrem de exacte ale unor maşini de epocă. Nu este vorba despre piese de muzeu, ci de autovehicule adevărate, ale căror motoare vibrează în garaj, dar şi pe străzi. Gigi Pocol a plecat din România în urmă cu 9 ani, a locuit mai întâi în Germania, iar în urmă cu mai bine de un an s-a mutat în Elveţia, la Basel. 

Pasionat de motoare

„Hot rod“ este un termen care se referă la maşini cu forme ciudate, venite parcă din alte timpuri, cu motoare mari, modificate, care însă pot merge pe străzi chiar în zilele noastre. „Pe mine personal mă fascinează tehnica la aceste maşini, în general motorizarea. Îmi plac foarte mult pentru că sunt foarte simplu construite şi îmi face mai multă plăcere să lucrez la o maşină de epocă decât la o maşină de generaţie nouă, unde, fără computer, ca şi mecanic, nu poţi face mare lucru”, a mărturisit timişoreanul.

Gheorghe Pocol împreună cu prietenii săi, Deniz si Simon, reuşesc şi să vândă uneori excentricele maşini, dar nu vor să vorbească despre preţuri pentru că, dincolo de toate eforturile pe care le fac, activitatea lor din timpul liber înseamnă o pasiune dusă la extrem. Deşi mulţi oameni se opresc din drum pentru a-l privi, timişoreanul nu se sfieşte ca, în miezul verii, să străbată oraşul elveţian la volanul unei maşini de epocă.
„Eu sunt pasionat de motoare de mic copil. Tatăl meu a fost pilot de raliuri în România, iar eu am luat-o pe urmele lui. Cu câţiva ani în urmă am construit motoare, dar pentru maşini de concurs. Maşinile vechi m-au pasionat întotdeauna, iar cele americane au un motor foarte mare, cu foarte multă forţă”, a mai spus Gheorghe Pocol.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite