VOCEA VESTULUI Boii, dulăii şi căţeii din codrul lui Frunzăverde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mălin Bot este redactor-şef Adevărul de Seară Timişoara
Mălin Bot este redactor-şef Adevărul de Seară Timişoara

Banatul Montan a devenit un fel de moşie unde legea se aplică doar boilor care ştiu că „bariera" e numai pentru ei, în timp ce dulăii sar peste, iar căţeii trec pe sub. În mijlocul unei rezervaţii naturale, pe Semenic, se construieşte o cabană.

Constructorul este Consiliul Judeţean Caraş-Severin, care a mascat şantierul sub plapuma Salvamont. Faptul că zona este protejată şi că nu trebuie construit acolo este doar un detaliu nesemnificativ pentru şeful judeţului, „dulăul" Sorin Frunzăverde.

Plătim o căruţă de bani unor instituţii, cum este Garda de Mediu. Avem şi legi care, teoretic, protejează natura. Practic dăm banii degeaba şi legile nu se aplică atunci când cel care le încalcă este un dulău. Sau căţelul de la Salvamont, care se plimbă prin Reşiţa cu girofar şi sirene. Dacă şeful lui face ce vrea în codrii judeţului, de ce nu ar face şi el ce vrea pe şoselele municipiului ?

S-a ajuns aici pentru că tremură izmenele de frică pe poliţişti, inspectori de mediu, sau comisari, când se supără „şefu' ăl mare". Unii ar vrea să tremure şi ziariştii. Mai ales căţeii care i-au ameninţat pe colegii mei din Reşiţa, atunci când Adevărul de Seară a scris despre ilegalitatea de pe Semenic.

Am o veste proastă pentru ei. Vom scrie în continuare! Până se trezeşte din somn cineva „de la centru" şi îi pune la treabă pe pechinezii de la Garda de Mediu.

UPDATE: "Baronul" Funzăverde a refuzat să explice situaţia, trântind telefonul. De două ori. Şeful Salvamont, Valentin Balaban, a fost mult mai politicos şi a explicat că autospeciala este folosită cu girofar numai atunci când transportă persoane în stare gravă. 

CITEŞTE AICI DETALII DESPRE CUM SFIDEAZĂ FRUNZĂVERDE LEGEA!

Urmăreşte campania pe această temă din

şi 

ziar rulat adevărul
cap ziar ads
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite