VOCEA VESTULUI Poliţiştii şi maimuţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mălin Bot este redactor-şef Adevărul de Seară Timişoara
Mălin Bot este redactor-şef Adevărul de Seară Timişoara

Un tânăr din Arad a făcut greşeala să creadă că poliţiştii au simţul umorului. Se spune că lipsa simţului umorului este o marcă a lipsei de inteligenţă. În acest caz s-a dovedit că prea mult umor provoacă dureri de cap. La propriu. Povestea este absolut savuroasă.

Tânărul vindea o maşină şi tocmai cumpărase un corn cu ciocolată, pe care se gândea să îl mănânce când a fost întrerupt de un echipaj al Poliţiei Arad. Băiatul este licenţiat în economie şi student la medicină, facultate grea care cere o anumită doză de inteligenţă.

În timp ce poliţiştii verificau actele celor care doreau să cumpere maşina studentului nostru, acesta s-a pus calm să-şi consume cornul şi a găsit în ambalaj un abţibild cu o maimuţă. Pus pe şotii, tânărul a găsit amuzant să lipească maimuţa pe „utilitara" Poliţiei Române.

Agenţii care aveau Loganul „pe inventar" nu au apreciat gestul. Poate pentru că simţul umorului nu e un criteriu de angajare în Poliţia Română. Sau poate pentru că se sătureseră să tot constate că uniforma nu mai are nicio autoritate şi toţi indivizii le scuipă seminţe pe caschete.

O anchetă derulată de conducerea Poliţiei Arad, după ce Adevărul de Seară a scris despre acest caz, va stabili ce i-a mânat în luptă pe poliţiştii scoşi din pepeni de maimuţă.

Cert este că gestul de a lipi maimuţa pe maşina poliţiei a avut efecte dureroase. Agenţii au tăbărât, ca gorilele, pe tânărul pus pe glume. I-au tras o mamă de bătaie pe care o va ţine minte toată viaţa.

Povestea cu maimuţa arată pe de o parte cât de degradată este autoritatea statului în această ţară. Reacţia agenţilor trădează însă şi gândirea rudimentară promovată în Poliţia Română. Puteau să-i lipească, părinteşte, maimuţa pe frunte. Nu să reacţioneze ca miliţienii.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite