VOCEA VESTULUI Tăntălăii din primărie şi gogomanii care ridică maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mălin Bot este redactor-şef Adevărul de Seară Timişoara
Mălin Bot este redactor-şef Adevărul de Seară Timişoara

Am să vă povestesc ceva uluitor de ridicol. Este ca în filmele cu proşti! Joacă lucrătorii de la Administrarea Domeniului Public (ADP) Timişoara, primăria, Poliţia Rutieră şi câţiva şoferi timişoreni care s-au trezit cu maşinile ridicate. Scenariul comediei începe cu regulamentul de parcare al oraşului care permite ridicarea maşinilor din locurile unde oprirea este interzisă.

Cascadorii Râsului continuă cu primăria, care decide interzicerea opririi pe Bulevardul Circumvalaţiunii, unul dintre cele mai mari din oraş. Municipalitatea trece apoi, cu năduf, la prima oră, la montarea indicatoarelor de interdicţie. Tăntălăii care au pus la cale operaţiunea nu s-au mai gândit că e bine să noteze numerele maşinilor riveranilor, care fuseseră parcate acolo cu o seară înainte.

La câteva minute, în timp ce tăntălăii încă montau indicatoare la un capăt al bulevardului, intră în scenă gogomanii de la Poliţie şi ADP, care ridică maşini. Gogomanii, care s-au trezit şi ei cu noaptea în cap, au intrat pe bulevard la capătul unde erau deja montate semnele rutiere şi au constat, uluiţi de indignare, că zeci de şoferi sfidează cu nesimţire codul rutier. Cel puţin asta era convingerea gogomanilor cu caschetă. Un motiv serios să cheme întăriri şi să înceapă să urce maşinile pe platforme. Bulevardul are câţiva kilometri şi erau multe maşini parcate „ilegal". Au dus în draci autoturismele la depozitul ADP, satisfăcuţi că au dat de pământ cu nesimţirea.

Situaţia ia o turnură neaşteptată pentru gogomani după ce îi sună proprietarii maşinilor să îi suduie pentru simplul fapt că, atunci când ei au parcat, oprirea nu era interzisă. Un motiv bun pentru ca gogomanul-şef al ADP, Liviu Barbu, să decidă că maşinile trebuie duse înapoi.

În Cascadorii Râsului joacă şi Dumitru Domăşneanu, şeful Poliţiei Rutiere Timişoara care declară: „Nu ştiu nimic. Totul e la nivel de zvon". Cheltuielile pentru plimbatul maşinilor prin oraş le plăteşte ADP, din buzunarul public bineînţeles, nu din cel al tăntălăilor şi gogomanilor care au făcut-o lată.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite