VOCEA BANATULUI: Marea lehamite care ne îngroapă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mălin Bot este redactor-şef Adevărul de Seară Timişoara
Mălin Bot este redactor-şef Adevărul de Seară Timişoara

Absolvent de Ştiinţe Economice, Sorin a reuşit să scape din ţara în care s-a născut şi în care şi-a dat seama că nu are viitor. Pentru el soluţia unei vieţi decente este pe alt continent, foarte departe de România.

"Am plecat pentru că mi s-a făcut lehamite de mizeriile din ţară, de hoţie, de corupţie şi multe alte rahaturi pe care românii le acceptă zi de zi. Sper să-mi aduc aici şi restul familiei, pentru că în România nu mai sunt şanse de supravieţuire. Romania este o ţară falimentară, saracă pe hârtie, unde banii negri şi economia subterană sunt încurajate şi acceptate de autorităţi". Aceasta este părerea lui Sorin, un cititor Adevărul de Seară Reşiţa, care ne urmăreşte pe internet şi ne-a scris tocmai din Australia.

Sorin are dreptate. Milioane de români au „evadat" din lehamite pentru tot ceea ce au trăit. Au plecat din ţară cu speranţa unui viitor mai bun. Mulţi dintre cei care au rămas acasă s-au cufundat în aceeaşi lehamite, tratând cu indiferenţă sau repulsie tot ceea ce se întâmplă în jur. Prea mulţi şi-au pierdut încrederea în puterea de a impune schimbarea pe care o doresc.

Mulţi au respins orice mesaj, au refuzat să se mai gândească la dreptul lor de opţiune. În preajma alegerilor s-a creeat chiar un trend potrivit căruia sancţionăm politicienii, dacă nu mergem la vot. „Toţi sunt la fel, e inutil", au spus cei care au refuzat cu lehamite dreptul la opţiune.

Din păcate pentru toţi românii care nu pot aplica soluţia lui Sorin şi trebuie să rămână în ţară, lehamitea nu este calea către un viitor mai bun. Democraţia nu poate avea viitor, dacă cei care trebuie să voteze nu-şi caută şi exercită opţiunea. Falimentul ei duce la haos sau dictatură, ambele mult mai rele decât cea mai urâtă democraţie.

Lipsa de interes pentru opţiune a majorităţii face ca o minoritate să decidă şi apoi să aplice tuturor propria voinţă. Asta s-a întâmplat în România. De aceea acum ne este atât de lehamite.

Şi este un cerc vicios, cu cât ne este mai multă lehamite şi cu cât suntem mai indiferenţi, cu atât mai mult ne vom afunda în mlaştina în care ne-au târât puţinii care au decis pentru toţi.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite