VOCEA BANATULUI Cu sânge rece

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mălin Bot este redactor-şef Adevărul de Seară Timişoara
Mălin Bot este redactor-şef Adevărul de Seară Timişoara

Subofiţerul Tiberiu Sârbu, de la Poliţia de Frontieră Timiş, şi-a pierdut viaţa împuşcat de un hoţ. Ucigaşul, Gheorghe Breazu, a acţionat cu tupeu incredibil.  S-a luat la bătaie cu poliţistul. Cu sânge rece a reuşit să-i smulgă pistolul şi a tras fără milă. Capturat în Ungaria, tânărul de 20 ani a fost judecat şi condamnat la 20 de ani.

Carmen Bejan şi Sergiu Florea, ambii în vârstă de 20 de ani, au comis o faptă abominabilă. În iulie 2009 l-au înjunghiat pe Trifu Schroth, după care l-au tranşat şi l-au ascuns în portbagaj. Au fost condamnaţi la 16 ani de închisoare.

Tot în luna iulie a anului trecut un alt tânăr a comis cel mai grav accident rutier din ultimii 10 ani, din Banat. Claudiu Hauptmann, de 20 ani, a gonit cu 160 de kilometri pe oră pe ploaie torenţială, pe drumul ce leagă Timişoara de Reşiţa. A lovit în plin un Espero în care se aflau patru muncitori. Toţi şi-au pierdut viaţa. În maşina lui Haupmann au murit două fete. Şase morţi în total! Hauptmann nu a fost încă pedepsit.

Breazu, Bejan, Florea şi Hauptmann nu au aparent nimic în comun, dincolo de faptul că provin din prima generaţie născută în libertate. Primul este un infractor recidivist dintr-o familie săracă. Ucigaşii de la Medicină au familii care nu cunosc sărăcia. Hauptmann este beizadeaua unui om de afaceri putred de bogat.

Numitorul comun al celor patru este faptul că au acţionat ca în junglă, fără nicio lege. Fără niciun Dumnezeu. S-au comportat ca nişte animale, care nu deosebesc binele de rău. Cazurile sunt extreme, însă atitudinea care a stat la originea lor a devenit normalitate în România. O vedem pe stradă în fiecare zi. Degradarea destinelor celor patru tineri este efectul extrem al degradării morale a întregii societăţi.   

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite