PRIMARI PE VIAŢĂ, SERIAL adevărul.ro: Cel mai vechi primar pe funcţie din Timiş a făcut administraţie şi pe vremea PCR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul timişean care şi-a păstrat cel mai mult funcţia este edil-şef de 14 ani. Ioan Simoc conduce comuna Pietroasa şi a fost înainte de 1989 secretar de partid tot la primărie, dar în statul comunist.

Ioan Simoc, primarul din comuna Pietroasa, judeţul Timiş, are deja patru mandate la activ în România democratică. A mai făcut administraţie mult timp, înainte de 1989, în statul comunist, ca secretar PCR. În democraţie a fost ales în anul 1996. S-a născut şi a crescut în Crivina de Sus, situată la picioarele Munţii Poiana Rusca, o zonă binecuvântată cu o privelişte ieşită din comun, dar şi cu renumitele tabere de vacanţă de la Poieni Sat şi Poieni Strâmbu. Înainte de 1989 a fost secretar de partid, iar apoi a lucrat ca director chiar la tabere.

Lumină şi cablu

„Ştiu că toţi cei care candidează pentru un post de primar vin cu promisiuni. Dar eu am venit aici cu gândul să fac ceva pentru oamenii de aici. Am pus suflet în tot ce am făcut. Ca dovadă că nu i-am minţit este faptul că am fost votat de fiecare dată", a declarat Simoc. Ajuns pe postul de primar al localităţilor Crivina de Sus, Fărăşeşti, Pietroasa şi Poieni, Ioan Simoc s-a străduit să aducă satele mai aproape de lumea civilizată. „Introducerea iluminatului public are o prioritate. Apoi, pentru că nu se prindea niciun post TV, am adus un translator pentru a prinde măcar TVR1. Acum există şi cablu în sat. În 2002 am extins o reţea de energie electrică", a mai spus primarul.

Priveşte prăbuşirea taberei

Cel mai mare necaz al lui Ioan Simoc este acela că nu a putut să oprească prăbuşirea taberelor de la Poieni Sat. Cabanele care puteau găzdui cândva 150 de persoane au ajuns ruine din cauza nepăsării Ministerului Educaţiei şi a al celor de la Administrarea Taberelor. „Eu aş fi vrut ca noi să administrăm tabelerele, dar cu condiţia să facem şi investiţii. De unde bani ? Noi nu avem. Şi mă doare sufletul când văd ce au ajuns taberele. Îmi fac mie rău că trec zilnic pe lângă ele şi nu am cum să ajut cu ceva", a mai declarat Simoc. Acesta a lucrat mulţi ani ca director la taberele de la Poieni, perioadă depre care spune că a fost cea mai frumoase din viaţa lui. „Era un rai. Veneau oameni din toată ţara aici. Era viaţă", a  adăugat primarul. Cea mai mare dorinţă a lui este să dezvolte zona turistică, să implice localnicii în proiecte de agro-turism.

Mai citiţi:

Tabăra de la Poieni, care funcţiona în clădiri ridicate de austro-ungari, a ajuns o ruină

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite