VOCEA BANATULUI Justiţia şi-a dat singură palme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mălin Bot este redactor-şef Adevărul de Seară Timişoara
Mălin Bot este redactor-şef Adevărul de Seară Timişoara

Justiţia este o treabă extrem de complicată şi serioasă. Mai ales acea parte care se ocupă cu infractorii. Până să ajungă infractorul în faţa judecătorului multe braţe ale Justiţiei trebuie să acţioneze. Serviciile secrete dau informaţii, poliţiştii adună probe, procurorii dirijează anchetele şi trimit în instanţă infractorii.

Uneori se întâmplă situaţii ciudate în care câte unul dintre braţe trage palme Justiţiei. Asta s-a întâmplat în Timiş, unde Poliţia şi Parchetul au ajuns cu dosarele penale blocate.

Informaţia a fost făcută publică chiar de procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, care a venit la şedinţa de bilanţ a procurorilor. Situaţia descrisă de procurorul general arată halul în care a ajuns sistemul judiciar şi colapsul în care se află Poliţia.

Anul trecut procurorii timişeni nu au mai putut să facă nimic în dosare  pentru că nu au mai avut poliţişti cu care să lucreze. Poliţia Timiş a comunicat că nu mai sunt poliţişti, pentru că tot „efectivul" participă zilnic la operaţiuni în vămi, împotriva contrabandei.

Ce făceau toţi poliţiştii de la cercetări penale în vămi nu e clar. Cert e că bişniţarii de ţigări din pieţele Timişoarei au fost la fel de bine aprovizionaţi şi nu s-a întâmplat ca vreun agent din stradă să nu poată cumpăra ţigări ieftine.

A fost pentru prima dată în istoria  cunoscută a sistemului judiciar actual românesc când Poliţia comunică în scris, oficial, Parchetului că nu mai există niciun poliţist disponibil pentru a  lucra în dosare penale. Situaţia a ajuns la procurorul general şi apoi la ministrul Administraţiei şi Internelor, care a dispus control. S-au dat sancţiuni la Poliţia Timiş şi cazul a fost dat exemplu în toată ţara, prin reţeaua Infopol.

Câteva săptămâni sistemul a fost blocat, fapt fără precedent, care spune totul despre situaţia în care a ajuns statul român şi instituţiile lui vitale.

Citeşte alte opinii ale jurnalistului pe blogul acestuia!â

  

image image image image image image
Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite