DEZVĂLUIRI Legături periculoase între crima de la Medicină şi mafia imobiliară ţigănească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Naşul" Ionelaş, stăpânul clanurilor, folosea violenţa pentru a face afaceri imobiliare dubioase. Ionelaş reuşise să bage frica şi în oasele altor baştani şi să le fure proprietăţile, ajutat de notarul public Safta Criste.

UPDATE: Mafia imobiliară, hrănită cu 2,2 milioane de euro de la Drumuri prin notarul Safta Criste

Arestarea lui Ionelaş Cârpaci a confirmat faptul că acesta a folosit-o pe notăriţa Safta Criste pentru escrocheriile care l-au dus după gratii. Soţia fostului procuror general al României Mircea Criste a negat că ar avea legătură cu aceste escrocherii şi susţinea că lucrase ocazional pentru Ionelaş. Câteva documente care poartă antetul cabinetului notarial Safta Criste indică însă cu totul altceva. Aici îşi legaliza Ionelaş afacerile imobiliare bazate pe violenţă şi agresiuni. Una dintre aceste afaceri atrage atenţia pentru că victima povesteşte, prin aceste acte, cum fura Ionelaş proprietăţi.

Tranşat la Medicină

Înainte să fie tranşat într-un cămin al Universităţii de Medicină, baştanul Trifu Schroth (foto jos stânga) încerca disperat, prin instanţe, să-şi recupereze un palat (foto jos) în valoare de jumătate de milion de euro pe care acesta spunea că i l-a furat Ionelaş Cârpaci (foto jos dreapta). Palatul este situat pe Aleea CFR, la mică distanţă de reşedinţa lui Schroth. Faptul că Trifu era şi judecător de stabor ţigănesc nu l-a jenat prea mult pe Ionelaş, când a decis să se împroprietărească cu palatul acestuia.



L-au luat pe sus şi i-au sechestrat nevasta

image

„În dimineaţa zilei de 14 ianuarie 2008, fără să mă anunţe, a venit la domiciliul meu de pe Aleea CFR, numărul 30, Ionel Sadner împreună cu Mirela Stanca şi alte patru persoane. Pe soţia mea, Lucreţia Schroth au obligat-o să aducă toate actele de la proprietăţile pe care le deţinem, au luat extrasul de carte funciară de la imobilul de pe Aleea CFR şi mi-au spus că voi merge la notar pentru vânzare. Speriat, am plecat împreună cu cei doi la Biroul Notarial Safta Criste", se arată într-un document prin care Schroth vorbeşte lumii de dincolo de mormânt. Acest document, şi altele, indică faptul că Safta Criste (foto jos) a perfectat multe din afacerile lui Ionelaş



Dosarul-roman al studenţilor criminali

Schroth a fost găsit tăiat în trei bucăţi, în dimineaţa zilei de 1 august 2009, în portbagajul propriului Mercedes, în parcarea Universităţii de Medicină. Justiţia a stabilit că a fost ucis de doi studenţi, Carmen Bejan şi Sergiu Florea, condamnaţi la 16 ani de închisoare. Citeşte aici toate detaliile!

image

Actele parafate de Safta Criste

Chiar dacă Trifu Schroth şi-a găsit sfârşitul, documentele lăsate în urmă de el descriu cum a procedat Ionelaş. „Înainte de a intra în biroul notarului Safta Criste, Ionelaş şi Mirela Stanca m-au ameninţat. Am încercat să pun întrebări, de ce se întâmplă aceste lucruri, care este motivul, cine a decis vânzarea palatului, dar mi s-a impus să tac", povesteşte Schroth în documente.



Trei documente care poartă ştampila notarului Safta Criste arată ce a urmat după episodul violent din dimineaţa de 14 ianuarie 2008. Primul este un antecontract prin care Trifu se obligă să-i vândă Mirelei Stancu palatul şi terenul aferent (foto jos) cu preţul de 404.004 euro. În acelaşi document, autentificat cu numărul 97/2008, Trifu îl mai mandatează pe Ionelaş să semneze în numele lui contractul de vânzare a palatului şi terenului.



Contractul de vânzare, al doilea document, autentificat de Safta Criste cu încheierea numărul 134 din 16 ianuarie 2008, legalizează trecerea palatului în proprietatea Mirelei Stancu. Un al treilea document, datat 14 martie 2008, arată că Trifu Schroth s-a prezentat la Safta Criste şi i-a spus că nu a primit niciun ban pe palat, el semnând actele pentru că soţia lui era sechestrată de Ionelaş.

image
image
image
image

Legături periculoase

„Ionelaş a ajuns la Safta Criste prin secretarul primăriei Timişoara, Ioan Cojocari", susţine o sursă importantă. Cojocari neagă acest aspect, dar nu poate nega că fiica lui a ajuns notar public cu ajutorul Saftei Criste. Atunci când a fost arestat pentru implicarea în vânzarea unor terenuri furate de la primărie, Ionelaş a spus judecătorilor că cineva din municipalitate a falsificat dispoziţiile primarului. Secretarul Ioan Cojocari susţine că nu are nicio legătură cu acest caz. Ionelaş este după gratii, după ce Curtea de Apel Timişoara l-a arestat şi Inalta Curte a refuzat să-l elibereze.
Citeşte aici mai multe detalii despre Safta Criste şi secretarul Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari!


CITEŞTE AICI DETALIILE CAZULUI ÎN CARE ESTE REŢINUT LIDERUL CLANULUI CÂRPACI

image

Citeşte şi:

image

Fostul procuror general al României, Mircea Criste, în vizită la şeful procurorului care îi anchetează nevasta

image

Numele notarilor şi funcţionarilor din reţeaua „geambaşului de terenuri" Ionelaş Cârpaci, naşul mafiei imobiliare ţigăneşti

Baştanii mafiei imobiliare ţigăneşti sunt mai răi decât călăii comunişti din lagărul de la Piteşti

Teroarea de care vorbeşte Trifu Schroth este aplicată oricui se împotriveşte afacerilor imobiliare ţigăneşti, fără discriminare.  Până şi foşti deţinuţi politici au ajuns să cadă pradă acestor metode. Fostul deţinut politic, Emil Sebeşan, luptă să-şi păstreze casa după ce mai bine de opt ani a suferit torturile regimului Ceauşescu. Bătrânul, care a supravieţuit ororilor comuniste şi vecinii săi spun că sunt victimele terorii mafiei imobiliare ţigăneşti. Citeşte aici toate detaliile cazului!

Caracatiţa şi-a întins tentaculele peste tot

Cârpaci este arestat preventiv într-o anchetă a Parchetului Curţii de Apel şi s-au descoperit legături strânse ale acestuia cu notarul public Safta Criste, soţia fostului procuror general al României, Mircea Criste. Safta Criste este notarul la care şi-a făcut stagiatura fiica secretarului Consiliului Local Timişoara, Ioan Cojocari, şi el un personaj extrem de controversat. Până şi familia primarului Gheorghe Ciuhandu are legături cu clanurile ţigăneşti.  În trecut firma de arhitectură a filului primarului a solicitat un certificat de urbanism pentru o clădire monument istoric (foto jos) care a intrat tot în proprietatea lui Ionelaş Cârpaci (3427/2004 S.C. MG BUILDING DESIGN S.R.L. BV. M.VITEAZUL nr.3 - proprietari STANCU IONEL SI STANCA MIRELA)



Este vorba de reşedinţa lui Wilhem Mulle, florarul imperial care a produs soiuri noi de trandafiri la Timişoara special pentru împărăteasa austriacă de la acea vreme.Surse judiciare bine informate spun că şi fostul primar, Viorel Oancea, care a condus oraşul înaintea lui Ciuhandu a fost în legături strânse cu baştanul mafiei, Ionelaş Cârpaci. Până şi procurori DIICOT sunt acuzaţi că au favorizat mafia ţigănească. Fosta şefă a DIICOT Timiş, Carmen Martinov (foto stânga), l-a anchetat în trecut pe Ionelaş şi l-a scos basma curată.  Martinov este un procuror extrem de controversat şi s-au descoperit şi alte cazuri de infractori periculoşi pe care i-a ajutat. Citeşte aici detalii!

Ascultă aici ce reacţie şocantă a avut fosta şefă a DIICOT când a fost întrebată de legăturile cu Ionelaş Cârpaci

Curtea Supremă a decis: baştanul Ionelaş rămâne în arest


După judecarea recursului înaintat de Ionelaş Cârpaci şi avocatul său, judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins recursul lui Ionelaş ca fiind nefondat. Ionelaş Cârpaci  a fost arestat de judecătorii de la Curtea de Apel Timişoara în urmă cu o săptămână, fiind acuzat că şi-a format o reţea cu ajutorul căreia a luat cu acte false mai multe terenuri ale primăriei. Starea de sănătate, condiţiile mizere din arest şi studiile sub medie sunt motivele invocate de Ionelaş Cârpaci pentru a scăpa de arest.

Fostul procuror general al României, Mircea Criste, a intervenit

Mircea Criste l-a vizitat pe procurorul general al Parchetului Curţii de Apel Timişoara, Vasile Bâc (foto jos stânga), şeful anchetatorului Angelina Tufariu, care o cercetează pe notăriţa Safta Criste (foto jos), nevasta lui Mircea Criste (foto dreapta jos). 
 
Mircea Criste şi Vasile Bâc se cunosc din Reşiţa, unde amândoi au profesat la începutul carierei lor. Citeşte aici detalii!

Cetăţean de onoare terorizat


Printre cei terorizaţi de mafia imobiliară a baştanilor este şi actorul Vladimir Jurăscu (foto stânga). Maestru al Teatrului Naţional din Timişoara şi cetăţean de onoare al capitalei Banatului, Jurăscu a fost ani de zile terorizat că va ajunge în stradă, după ce un clan ţigănesc a pus ochii pe casa în care locuia acesta şi a inventat procuri în numele unor presupuşi moştenitori. Primele instanţe au decis să îl de afară din casă pe Jurăscu însă după ce cazul lui a ajuns în presă clanul ţigănesc a pierdut acţiunile.


MAI CITEŞTE DESPRE MAFIA ŢIGĂNESCĂ TIMIŞOREANĂ

Mafia imobiliară ţigănească a fost „păcălită" cu 269.000 de euro de Biserica Penticostală

Victimele terorii imobiliare ţigăneşti


Mafia ţigănească a semănat teroare imobiliară ca în Evul Mediu în capitala Banatului


Baştanii milionari care au fugit de arestare au înşelat un pensionar cu 77.000 de euro


SRI a ascultat convorbirile telefonice ale mafiei imobiliare ţigăneşti

Romii cercetaţi pentru pentru zeci de fapte penale în Germania au înmuiat inima unei judecătoare



Citeşte şi:

Fiica pictorului Gânju, ucisă de iubitul gelos chiar de ziua ei, a fost lovită cu un cuţit de bucătărie

Bărbatul suspectat de uciderea Ilincăi Gînju a încercat să plece de la Terapie Intensivă

image
image
image
Procurorul general Vasile Bâc ţine sub cheie rechizitoriile
image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite