EXCLUSIV O femeie manager blochează conturile Fiscului pentru 8.000 de euro după ce a fost hărţuită degeaba de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fiscul, obişnuit să umilească contribuabilul, a ajuns să fie pus la plată pentru asta
Fiscul, obişnuit să umilească contribuabilul, a ajuns să fie pus la plată pentru asta

Fiscul din Timişoara este executat silit şi riscă popriri pe conturi pentru că a făcut aiurea plângeri penale. Juriştii Finanţelor Publice au adus instituţia în executare silită pentru peste 8.000 de euro. Judecătoria Timişoara va decide săptămâna viitoare dacă este cazul să fie blocate conturile Finanţelor.

Fiscul a ajuns în situaţia să fie dator cu peste 8.000 de euro din cauza unei practici de care juriştii instituţiei au abuzat. Este vorba de reclamarea fără discernământ, la Parchet, a administratorilor firmelor care nu virează imediat în conturile statului sumele reţinute de la angajaţi ca impozite pe salarii.

Zeci de administratori sau directori de firme au fost tracasaţi cu drumuri la Parchet, pentru că juriştii Fiscului le-au depus plângeri penale fără discernământ. Printre cei aflaţi în situaţia aceasta sunt şi persoane publice din Timişoara, foarte cunoscute în oraş. Practica, folosită de Administraţia Finanţelor Publice Timişoara de ani de zile, este acum aruncată în aer după ce una dintre persoanele tracasate la Parchet a găsit o cale să pună statul la plată pentru acest abuz.

Este vorba de e femeie manager de la o mare companie multinaţională cu sediul central în Bucureşti. În anul 2002, femeia care a ajut curaj să se ia cu Fiscul la trântă şi a pus statul la plată a fost administrator al unei firme din Timişoara. În anul 2008 s-a trezit cu o citaţie la Parchet, pentru o plângere penală depusă de Fisc. Managerul s-a judecat cu Fiscul şi la finele anului trecut a obţinut o sentinţă judecătorească definitivă prin care i se acordă 5.000 de euro cheltuieli de judecată. În ianuarie 2011 costurile puse în seama Fiscului pentru plângerea penală inutilă au crescut la peste 8.000 de euro pentru că s-au adăugat alte cheltuieli de judecată şi cele pentru executarea silită.  

Citeşte detalii despre situaţia fără precedent în care a ajuns Fiscul din Timişoara şi află povestea persoanei care s-a luat la trântă cu statul pe timisoara.adevarul.ro

Citeşte alte detalii în Adevărul de Seară Timişoara şi în ediţia de vest a cotidianului Adevărul.

Citeşte mai multe articole, opinii şi relatări ale jurnalistului Mălin Bot

  

image image image image image image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite