EXCLUSIV UPDATE Justiţia a eliberat escrocii Radisson. Avocatul Kovacs: "Sunt convins să e un act de corupţie!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dosarul Radisson, în care au fost înşelate peste 150 de victime, ia turnura tipică justiţiei româneşti. Escrocii au fost eliberaţi în timp ce procesul e tărăgănat şi victimele lor încep să moară de supărare. Săptămâna trecută a murit tatăl unei victime, după ce a aflat cum decurge procesul.

Săptămâna trecută, judecătorii bucureşteni au decis eliberarea din arest a artizanilor ţepei imobiliare, Ciprian Nistor şi Andreas Nadasdy, în timp ce procesul tărăgănează.

UPDATE ORA 18.30: „Vom sesiza CSM"


Avocatul asociaţiei, Florin Kovacs, spune că va sesiza Consiliul Superior al Magistraturii. „La un prejudiciu de trei milioane de euro trebuia să rămână arestaţi. Sunt absolut convins că e rezultatul unui act de corupţie. Vom sesiza CSM pentru a face verificări asupra modului în care s-a dispus punerea în libertate, cu atât mai mult cu cât Nistor e recidivist. A fost condamnat pentru trafic de influenţă în 2005, cu suspendare", a declarat Kovacs pentru Adevărul de Seară Timişoara. La ultimul termen instanţa a acceptat sechestrul pe averea lui Nistor şi Nadasdy, însă nu se cunosc proprietăţi ale acestora care pot să fie puse sub sechestru.

Ţeapă de 1,3 milioane de euro


Decizia a fost luată în 2 martie 2011 de Curtea de Apel Bucureşti, care a confirmat astfel o hotărâre anterioară a Tribunalului Timiş. Nistor şi Nadasdy, acuzaţi că au pus la cale escrocheria Radisson, au interdicţie să părăsească ţara fără acordul instanţei. Curtea de Apel Bucureşti a decis ca cei doi să fie imediat eliberaţi.

În urmă cu un an a fost eliberat din arestul preventiv şi Ionel Olari, fostul şef al Gărzii Financiare Timiş, acuzat că a primit excursii de lux din partea escrocilor Radisson. Nistor, Nadasdy şi Olari sunt trimişi în judecată, alături de alte persoane, într-un dosar instrumentat de DNA Bucureşti. Paguba totală depăşeşte trei milioane de euro.

Trei victime au decedat

Victimele escrocheriei Radisson se declară revoltate de modul în care decurge procesul. „Săptămâna trecută s-a întors de la Bucureşti, de la un termen una dintre păgubite, Ana-Maria Medea. A povestit tatălui ei cum merge procesul şi acesta a făcut infarct, era bolnav cu inima şi s-a supărat rău. Vă daţi seama că mulţi avem credite şi plătim la bancă pentru nişte apartamente care nu există. În acest timp ei sunt eliberaţi. Paguba e foarte mare şi pentru sume mai mici alţii stau arestaţi. Din asociaţia noastă au mai murit două persoane, secretarul asociaţiei Ghergheli Alexandru, avea 70 de ani. Anul trecut a murit Petru Mărcuş, avea 45 de ani. Tot de supărare a murit, avea credit de plătit la bancă şi nu era uşor să plătească pe ceva ce nu va mai avea probabil niciodată. Banii nu sunt recuperaţi şi probabil că îi consumă ei pe avocaţii care îi apără. Nu ştiam că i-au eliberat", a spus Denisa Stoenescu, coordonatorul Asociaţiei Păgubiţilor Radisson. Asociaţia are 68 de membrii din cei 150 de păgubiţi ai ţepei imobiliare.

Un milion de euro escrocaţi pe an

Procurorii DNA au lucrat mai bine de un an pentru a aduna toate dovezile escrocheriei de proporţii, derulată de cei doi pe parcursul a trei ani de zile. Prin trei firme paravan, care în hârtii făceau dezvoltare imobiliară, cei doi au încasat peste trei milioane de euro promiţând că ridică apartamente noi. În paralel au cumpărat servicii, autoturisme şi alte bunuri de la zeci de firme cărora le-au plătit doar o parte din sumele datorate sau pur şi simplu au folosit cecuri fără acoperire. Valoarea totală a pagubei este de peste 3 milioane de euro, bani escrocaţi în perioada 2006 - 2009. Iniţial, la Timişoara, cei doi au scăpat basma curată în perioada în care şeful DNA Timişoara era Vasile Vlad Speriusi. Ulterior dosarul a fost preluat de DNA Bucureşti şi au fost arestaţi preventiv Ciprian Nistor, Andreas Nadasdy şi Ionel Olari. S-a mai descoperit că cei trei au participat la petreceri alături de procurorul-şef al DNA Timişoara. După ce dosarul a fost trimis în judecată de la Bucureşti, şeful DNA Timişoara s-a pensionat. Anul trecut, în ianuarie, Ionel Olari a fost eliberat. 

Citeşte alte detalii:

Escrocii Radisson au produs cu cinism cea mai mare ţeapă imobiliară din Vest

Citeşte şi alte detalii interesante despre cea mai mare escrocherie din Vestul României:

Timişoara: Escrocii care au dat cea mai mare ţeapă imobiliară din Vest au stat la masă cu magistraţi

Timişoara: Escrocii care au dat cea mai mare ţeapă imobiliară din Vest au fost ajutaţi de şeful Gărzii Financiare

Timişoara: Cea mai mare ţeapă imobiliară din Vestul României în 50 de volume de dosar DNA


EXCLUSIV Amendă record pentru avocatul unui arestat în cea mai mare escrocherie imobiliară din Vestul României

EXCLUSIV Cea mai mare escrocherie imobiliară din Vestul României

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite