Iubire şi destin dincolo de religie: un musulman a renunţat la Allah pentru o româncă penticostală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Munca departe de casă a legat destinul româncei creştine Emanuela şi al marocanului musulman Haussami Elbrahim, doi tineri cu religii diferite care s-au cunoscut în Spania.Cei aproape 4.000 de kilometri care despart Marocul de România s-au evaporat într-o poveste de iubire unică dintre doi imigranţi, care s-au întâlnit tocmai în Spania.

S-au cunoscut departe de casa lor, acolo unde oamenii merg să-şi recâştige speranţa pentru o viaţă mai bună, muncind din greu. El a venit în Spania dintr-un orăşel din Maroc, ea din comuna bănăţeană Săcălaz.

El a fost om bun la toate, ea ţinea loc de bonă

„Am plecat din Maroc la 14 ani cu familia mea în Spania să muncim. Am lucrat de toate. Am fost fierar betonist, am fost în câmp, dar întotdeauna mi-a plăcut munca dură", a spus Haussami Elbahri, de 26 de ani. Emanuela a fost şi ea doar un copil când a mers acolo să aibă grijă de nepoţeii ei. „Sora mea locuia în Spania şi am mers la ea. Apoi am început şi eu să lucrez. El stătea în aceeaşi clădire, eu la parter şi el deasupra", a povestit Emanuela. Timp de ani buni, au locuit în acelaşi bloc fără să se cunoască. Atunci când s-au întâlnit au ştiut că prietenia lor şi, mai târziu dragostea ce şi-o purtau unul pentru celălalt, era suficientă pentru ei. „Ne înţelegeam foarte bine. Poate alţii nu cred, dar şi acum ne înţelegem foarte bine", a spus Emanuela, la cinci ani de când l-a cunoscut pe Haussami.



Şi-au găsit locul in Banat

image

În urmă cu doi ani au decis să vină acasă la familia ei, în Săcălaz. Pentru tânăr, România era un loc aproape necunoscut, departe de familia lui, departe de religia lui. „Nu ştiam aproape nimic despre ţara ei. Când am cunoscut-o am fost curios şi am vrut să văd cum e. Când am venit aici nu am mai putut pleca înapoi", a povestit tânărul zâmbind. S-a adaptat repede schimbării şi a ajuns să-şi clădească viaţa şi familia în Banat, un loc prea îndepărtat de ţara lui. „S-a integrat foarte repede şi a învăţat să vorbească limba în aproape jumătate de an", a spus Emanuela.



Decizie pentru o nouă viaţă


Pe „Marocan", aşa cum l-au botezat colegii lui de şantier şi pe Emanuela îi leagă acum o căsătorie de doi ani, Iosua, fiul lor de un an şi două luni, Miriam, fetiţa ce urmează să se nască şi o casuţă roşie plină cu flori, acolo unde şi-au găsit locul. Toate au venit însă cu un sacrificiu uriaş. „Am fost crescut cu religia musulmană şi am fost cu ea până acum un an şi jumătate. Acum sunt penticostal. M-am certat cu părinţii, cu familia. Lor le-am spus după ce mi-am schimbat religia", a povestit Haussami. Deciziile pe care le-au luat împreună nu au fost deloc simple, dar Haussami şi Emanuela ştiu că viaţa pe care o au împreună este cel mai de preţ lucru al lor.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite