Dan Negru: "Miticii sunt în epoca fanariota. Nu reuşesc să-i înteleg"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Negru
Dan Negru

Timişoreanul care a devenit vedetă de televiziune la Bucureşti spune că nu-i place deloc viaţa în Capitală şi că Banatul este la 100 de ani mai civilizat decât lumea "miticilor", pe care după 10 ani nu reuşeşte să o înţeleagă.

Negru a declarat pentru Adevărul de Seară Timişoara că deşi are deja zece ani de Bucureşti, nu a reuşit să îi înţeleagă pe cei din capitală. “După 10 ani de miticizare, nici în ziua de azi nu reuşesc să-i înteleg, nu le înteleg agitaţia, aroganţa, nervii, de asta revin des în lumea normală, la Timişoara. Am plecat la Bucureşti nevoit, din păcate televiziune de performanţă nu se poate face încă la Timişoara, dar mă amăgesc gândindu-mă că şi D'Artagnan când a vrut să se facă muschetar a plecat la Bucureşti”, a mai spus Dan Negru. Negru a mai spus că, din punctul lui de vedere, Timişoara este cu 100 de ani înaintea Capitalei. “Ca civilizaţie, ca oameni, Bucureştiul, miticii, au 100 de ani în urma noastră , a timişorenilor. Ei încă sunt în epoca fanariota dacă e să vorbim de civilizatie. Atunci când treci de Valea Oltului miroase a Viena, se schimbă lumea”, a mai spus prezentatorul.

Călinescu îl contrazice

Altă vedetă TV din Timişoara, Florin Călinescu, este de altă părere. Timişoreanul critică dur oraşul natal. „Înainte de 1989 era mai interesant şi mai civilizat oraşul. Lumea era mai primitoare, mai deschisă, mai comunicativă. Nu am nimic cu moldovenii, cu oltenii sau italienii, dar se simte că spiritul bănăţean nu mai e ce a fost cândva. Cei care vin îşi aduc năravurile, în loc să se plieze pe ce înseamnă spiritul timişorean. Unii de aici au o problemă cu bucureştenii. Dar vă spun că dacă bucureştenii sunt mitici, timişorenii sunt costici”, a declarat Florin Călinescu.

Popa`s: “Nu mai sunt bănăţenii ăia de altădată”

Când se află la Timişoara, Ştefan Popa Popa’s îşi petrece cea mai mare parte a timpului în atelierul său. “Eu nu mai ies de 15 ani, în Timişoara, pe stradă. Ce să mai caut în societatea asta? Este o societate bolnavă, în care valorile sunt întoarse cu fundul în sus, toate lichelele sunt în faţă”, a declarat Ştefan Popa Popa’s. “Văd oraşe ca şi Craiova, Severinul sau Deva cum se dezvoltă. La noi în Timişoara tot batem pasul pe loc. Cred că merită acest oraş mai mult. Nu mai sunt bănăţenii ăia de altădată. Pe vremuri vorbeam pe stradă germană, sârbeşte şi ungureşte, acum mi se răspunde moldoveneşte sau olteneşte. Au plecat olteni la coasă şi s-au oprit aici în Banat. Ne-au năpădit. Problema este ce vom face noi bănăţenii. Bunul simţ bănăţean trebuie conservat”, a mai spus Popa’s.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite