EXCLUSIV Cornel Urcan, chelnerul lui Ceauşescu, a fost achitat după ce a murit din cauza arestului preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cornel Urcan a fost acuzat de comiterea mai multor infracţiuni economice, arestat preventiv şi trimis în judecată în 2001. Acesta a fost cercetat şi judecat pe baza unei plângeri a partenerilor de afaceri din societatea comercială care deţinea Hotel Continental, cel mai mare hotel din Banat.

Povestea fostului chelner al lui Nicolae Ceauşescu: îmbogăţirea post-mortem

Tinel Urcan, fiul fostului patron de la Hotel Continental, declarat astăzi, în exclusivitate pentru Adevărul de Seară că tatăl lui a fost achitat post-mortem.

Tinel Urcan: „Tata a stat degeaba la puşcărie!"

Astăzi am fost la condică şi am aflat că tata a fost achitat. A stat degeaba un an şi două luni la închisoare. A fost acuzat de fraude economice şi de un prejudiciu care nu există şi s-a dovedit că era nevinovat şi că cei care l-au reclamat îi erau de fapt datori cu nouă miliarde de lei vechi", a declarat Tinel Urcan.

Procesul la care face referire fiul fostului chelner al lui Ceauşescu, în care s-a pronunţat astăzi o soluţie la Curtea de Apel Timişoara avea ca obiect principal infracţiunea de înşelăciune, fiind o rejudecare a cauzei după ce o soluţie anterioară a fost casată.

Cornel Urcan avea calitatea de „apelant" şi conform informaţiilor oficiale furnizate de portalul instanţelor pronunţarea era amânată pentru data de astăzi.

Soluţie complicată


La ora la care Tinel Urcan a anunţat achitarea tatălui său arhiva Curţii de Apel Timişoara era închisă, astfel încât confirmarea oficială a soluţiei este posibilă abia mâine. Surse judiciare apropiate procesului penal au informat însă că soluţia este una complexă, fiind vorba de achitări pe „anumite infracţiuni". Sursa citată a mai informat că mai există o cale de atac şi că aceasta se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dacă va fi exercitată.

Chelnerul lui Ceauşescu


Cornel Urcan a muncit de la 14 ani, ca ospătar, iar la Hotelul Continental, aflat în centrul oraşului, a lucrat încă de la începutul anilor '70. A fost şef de sală, director de restaurant şi apoi şeful întregului complex al Hotelului Continental, unde avea în subordine 200 de angajaţi. Urcan era singurul ospătar convocat să îl servească pe dictatorul Nicolae Ceauşescu şi pe soţia sa, Elena, la dineurile oficiale când preşedintele comunist avea invitaţi de rang înalt. A servit opt preşedinţi şi 14 premieri, începând cu anii '80, la Cotroceni, Casa Poporului, la vilele lui Ceauşescu de la mare, la munte sau în vizitele din ţară.

Arestat în 2009

În 1999, Cornel Urcan avea plătite 27 de rate pentru Hotelul Continental. El fost aruncat după gratii în anul 2001, când mai avea de achitat doar trei rate pentru a intra în posesia hotelului. După ce a ieşit din închisoare a fost uitat de majoritatea cunoscuţilor. „Nu avea nici bani de medicamente. Era dezgustat de procesul care l-a băgat în pământ", şi-a mai amintit Tinel Urcan.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite