Cerşetorul milionar de pe străzile Timişoarei a cumpărat o plasmă unui barman şi s-a relaxat la SPA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă l-ai vedea pe strada nu ai da doi bani pe el. De fapt, eroul nostru poate egala financiar un parlamentar sau mulţi alţi  funcţionari ai statului. Are un venit anual de 12.000 de euro.

Rădulescu Ion cerşeşte pe străzile Timişoarei. Cei care îl cunosc îi spun „Pisică". Asta e porecla lui. Mai jos e povestea lui. Una care spune că aparenţele înşeală mai mereu. Nu a avut o viaţă uşoară, fără părinţi, abandonat de la naştere. A crescut la orfelinat, în Banatul Montan, în Caransebeş. Când a sărbătorit majoratul a fost dat afară din orfelinat. Nu se ţin acolo orfani peste 18 ani.


Stampila proiect

Mâna întinsă care nu spune o poveste

„Pisică" este excepţia care întăreşte regula că o mână întinsă trebuie să spună o poveste pentru a căpăta de pomană. Nu are nicio poveste în repertoriu, dar face mulţi bani din mila trectorilor.


click pe poză pentru galerie foto

image

Încă de mic a început singur să-şi câştige banii din cerşit şi din spălatul parbrizelor în intersecţii. Primeşte şi acum bani de la bişniţarii din Piaţa 700 şi haine „de la ţigani".  Din cauza faptului ca nu are o locuinţă,  face  cadouri  barmanilor şi vânzătorilor de la magazinele din Gara de Nord.  Îşi permite să le cumpere pachete de ţigări, să le plătească meniuri copioase. Totul pentru ca ei să îl lăse să doarmă în local, pe timp de noapte.


click pe poze pentru galerie foto

image

Pisică:Nu am furat niciodată şi nici nu am să fur vreodată"

"Într-o zi am ajuns chiar să cumpăr un televizor, o plasmă, pentru barman. A dus-o  acasă la el. Dacă nu îi făceam acest cadou, în noaptea următoare trebuia să dorm prin vagoanele părăsite din gară. Câştig destul de bine de pe urma cerşitului, în jur de 130-150 de lei pe zi, nu am furat niciodată şi nici nu am să fur vreodată, pentru că mă vede Dumnezeu şi eu sunt un băiat credincios", ne mărturiseşte cerşetorul milionar.


Plin de bani în buzunar

În timp ce îi luam interviu şi-a deschis haina şi ne-a arătat buzunarele pline cu banii, fapt ce dovedeşte ca cerşetorii nu sunt chiar aşa săraci. În perioada de criza prin care trecem, putem spune că sunt chiar milionari. În lei vechi, e drept!  În perioada sărbătorilor de  iarnă, "milionarul din Piaţa 700"a fost la colindat prin blocurile din Timişoara. Aşa a ajuns să îl colinde  şi pe fotbalistul Cosmin Contra. „Guriţă" şi mama lui i-au dat lui "Pisică" suma de 20 de lei şi i-au oferit mâncare. După ce a strans banii de pe urma colindatului, Pisică s-a dus să se relaxeze în staţiunea 7 Izvoare din Băile Herculane, jud Caraş-Severin. După ce s-a relaxat la SPA în "perla" Banatului Montan şi-a reluat vechiul obicei din piaţă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite