GALERIE FOTO Ceartă şi buluc de Bobotează pentru apa sfinţită în Catedrala Mitropolitană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai importante sărbători din an, Boboteaza, a adus sute de timişoreni la Catedrala Mitropolitană încă de dimineaţă. Oamenii au asistat la slujba de trei ore, oficiată de mulţi preoţi. După slujbă, s-au format cozi imense pentru a lua apa sfinţită şi nici măcar frigul ascuţit nu i-a oprit pe credincioşi.

Cei mai mulţi dintre cei prezenţi la slujbă au fost bunici cu nepoţei. Unii au venit doar pentru a lua apă sfinţită, lucru ce a trezit nemulţumirea celorlalţi. Mulţi creştini nu au aşteptat terminarea slujbei şi au preferat să stea la rând la butoaiele cu apă.


CLICK PE POZĂ PENTRU GALERIE FOTO

image
Stampila proiect

Scandal după slujbă

Au avut loc incidente pentru care a fost nevoie de intervenţia jandarmilor. Cei care au ieşit din biserică n-au mai stat la coada, crezând că ei sunt îndreptăţiţi să ia apă sfinţită, fiindcă au participat la slujbă. Au atras asupra lor nemulţumirea celorlalţi, moment în care a fost nevoie de intervenţia jandarmilor. „Oamenii care au ieşit din biserică au mers direct la butoaiele cu apă, convinşi că ei au prioritate fiindcă au asistat la slujbă. La intervenţia noastră, spiritele s-au calmat", a spus unul dintre jandarmi.

CLICK PE POZĂ PENTRU GALERIE FOTO

Au răsturnat banii pe jos


În îmbulzeala produsă o femeie grăbită a răsturnat din greşeală coşul cu bani strânşi în timpul slujbei. „Pentru un strop de apă trebuie să ne luăm la bătaie! Aşa suntem noi, românii, nu se respecta ordinea!", a spus Ion Puşcaş, de 88 de ani. Într-un colţ al bisericii, Aurelia Toth, de 85 de ani, asista liniştită la slujbă la fel ca în fiecare duminică. Bătrâna părea singura persoană calmă în tot acel vacarm. „Este ziua în care a fost botezat Iisus Hristos", a spus încet tanti Aurelia.


CLICK PE POZĂ PENTRU GALERIE FOTO

image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite