RISC: Comasare forţată în cazul şcolilor care funcţionează în clădiri retrocedate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe şcoli din capitala Banatului ar putea fi comasate de anul viitor, la iniţiativa unui grup de consilieri locali, pentru că ele funcţionează acum în clădiri retrocedate pentru care Primăria Timişoara plăteşte zeci de mii de euro chirie, în fiecare lună. Primăria Timişoara ar reuşi în aceste condiţii să economisească, lunar, aproximativ 100.000 de euro.

În jur de cinci sau şase şcoli din Timişoara care acum funcţionează în clădiri retrocedate ar putea fi mutate. Elevii acestor instituţii de învăţământ ar putea avea de anul viitor un nou drum spre şcoală. Consilierul local Petre Ehegartner a spus că mai mulţi aleşi locali pregătesc un proiect de hotărâre pentru anul viitor prin care şcolile care sunt în chirie acum să fie mutate în acele clădiri alte statului în care sunt prea puţini elevi şi sunt suficiente spaţii goale. "Dorim comasarea anumitor şcoli pentru a scăpa de împovărarea plăţii chiriilor. Majoritatea consilierilor locali a fost receptivă la aceste propuneri. Este o măsură administrativă corectă. Sunt anumite şcoli cu grad de ocupare scăzut şi nu justifică cheltuielile, în timp ce alte licee sau şcoli beneficiază de spaţii excedentare. Nu vom depăşi limitele de confort", a spus Ehegartner. 

Alesul local a dat exemplu Liceul de Arte din Timişoara care funcţionează într-o clădire a Comunităţii Evreieşti pentru care primăria este nevoită să plătească lunar 31.000 de euro. Acest liceu ar putea fi comasat cu Grupul Şcolar Agricol, care are suficiente spaţii libere.

Proiect despre care a dat detalii Petre Ehegartner urmează să fie redactat şi dezăbătut în cadrul unei şedinţe de plen de la începutul anului 2011, iar dacă hotărârea va fi adoptată va intra în vigoare abia în anul şcolar 2011-2012.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite