Mafia cerealelor a mai pierdut încă 80 de tone din marfa de contrabandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două autotractoare cu remorci încărcate cu cereale au fost verificate de poliţiştii din Timişoara şi de Garda Financiară. În lipsa actelor care să justifice cumpărarea mărfii, autorităţile au confiscat-o.

Inspectoratul de Poliţie Timiş a anunţat, duminică, ce cantitate de cereale a fost confiscată după ce au fost depistate în trafic două autocamioane cu remorci pline de marfă pentru care nu existau suficiente documente. Pentru a stabili destinaţia şi provenienţa cerealelor, a intervenit şi Garda Financiară Timiş. „S-a constatat că există suspiciuni cu privire la modul de achiziţie a cerealelor şi s-a luat măsura confiscării cantităţii de cereale în valoare de aproape 36.000 de lei", au spus poliţiştii.

În ultimele luni, în judeţul Timiş au fost confiscate sute de tone de cereale care urmau să intre pe piaţa de contrabandă.

Măsuri împotriva evaziunii

Guvernul a adoptat recent o ordonanţă prin care se iau o serie de măsuri de combatere a evaziunii fiscale. Pentru că sunt binecunoscute practicile prin care firmele care fac achiziţii intracomunitare fără a plăti TVA, sunt trecute, ulterior pe numele unor boschetari sau bolnavi psihic care nu pot fi traşi la răspundere s-a luat decizia ca nicio firmă să nu mai poată cumpăra din Comunitatea Europeană fără a fi trecută într-un Registru al Operatorilor Intracomunitari. „O mare parte din evaziunea fiscală se face în domeniul legume fructe. Din întâi august, toţi operatorii economici care doresc să efectueze operaţiuni intracomunitare trebuie să se înregistreze în acest registru. Astfel există o evidenţă mai clară a tuturor", a explicat şeful Gărzii Financiare Timiş, Florin Frugină.

Dosar penal pentru contrabandişti

O altă măsură de combatere a evaziunii fiscale este limitarea comercializării din magazinele de tip duty free, permiţându-se vânzarea a doar două pachete de ţigări pe zi unei singure persoane. O noutate absolută a noii legislaţii îi vizează pe contrabandişti. Dacă până acum, cei care erau prinşi cu maşinile burduşite de ţigări se alegeau doar cu o amendă, de la întâi august, cei care sunt prinşi cu mai mult de 50 de pachete de ţigări netimbrate se vor alege cu dosar penal.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite